DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Giovinazzi: Kimi a lehető legjobb társ számomra

Antonio Giovinazzi beszélt 2019-es vágyairól, arról, milyen büszke, hogy az Alfa Romeónál versenyezhet és természetesen arról is, hogy Kimi Raikkönen lesz a csapattársa, amitől nincs is jobb.

Az újoncnak nevezhető olasz pilóta jövőre első teljes szezonját kezdi meg a Formula-1-ben, méghozzá az Alfa Romeo Sauber csapatánál, akik a Twitteren tettek közzé egy videointerjút Giovinazzival. Az e hónapban 25. születésnapját ünneplő pilóta elmondta, mit vár 2019-től.

„Minden vágyam volt, hogy jövőre versenyezhessek az F1-ben. Van már némi tapasztalatom a Formula-2-ből, de ez teljesen más. Először Spában próbálhattam ki egy Formula-1-es autót, és elképesztő a különbség. Sokkal nagyobbak az erőhatások, sokkal nagyobb a tempókülönbség. Már alig várom, hogy versenyezzünk.”

Raikkönen sokat segíthet az autó fejlesztésében


Leginkább bemutatkozásának a helyszínét várja Giovinazzi. 2017-ben ugyanis Wehrlein abszurd sérülése következtében az első két versenyen ő vezethette a Saubert, így Ausztrália nagyon közel áll a szívéhez: „Az a város, amit a leginkább szeretnék újból látni, egyértelműen Melbourne. Jól ismerem már az ausztrálokat és a várost is, és már szerencsére nincs is messze, hogy ott legyünk, szóval alig várom, hogy ismét láthassam a várost.”

„Nagyon boldoggá tesz, hogy az Alfa Romeo Sauber tagja lehetek. Ez egy olyan csapat, amelyet már ismerek, versenyeztem korábban velük. Óriási a motiváció a csapaton belül, mindenki a legjobbját akarja nyújtani, persze az, hogy Kimi lesz a csapattársam, csak még nagyobb lökést ad mindenki számára. Mindenki odateszi magát, szóval biztos vagyok benne, hogy együtt szép dolgokat vihetünk véghez.”

Kimi Raikkönent már korábban is méltatta az olasz versenyző, és most sem változott a véleménye azzal kapcsolatban, hogy egy ferraris világbajnok lesz a csapattársa 2019-ben: „Rengeteget jelent nekem, hogy Kimi mellett dolgozhatok majd, megpróbálok mindent ellesni tőle, hiszen ő egy világbajnok pilóta. Elképesztő tapasztalattal rendelkezik, már több, mint 15 éve a Formula-1-ben van, ráadásul nagyon tetszik a karaktere. Rendkívül nyugodt ember, és biztos vagyok benne, hogy ha valamire szükségem lesz, ő segíteni fog nekem. Ő a lehető legjobb csapattárs az F1-es karrierem beindítására.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: