DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas egyszerre két csapat sikerét kívánja

Valtteri Bottas az egyik komoly, negatív meglepetése volt a 2018-as évadnak. A Williams még nála is nagyobbat zuhant. A tapasztalt finn is nagyon szeretné, ha egykori csapata újra megerősödne.

Bottas a Williamsnél debütált 2013-ban, a következő esztendőben pedig már rendszeres látogató lett a dobogón, ahogy a következő két szezonban is. 2017-ben, a váratlanul visszavonuló Nico Rosberg helyén megkapta a nagy lehetőséget a Mercedesnél, ahol igen jól is kezdett, ám azóta igazából nem sok sót evett meg az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton árnyékában.

Bár a világbajnoki címvédő istálló láthatóan Hamiltonra épít, finn csapattársa teljesítménye is többnyire elmarad a várakozástól. De legkevésbé sem járt volna jobban, ha marad egykori csapatánál, a Williams ugyanis évről évre, láthatóan gyengült, tavaly már csak az ötödik, idén pedig a teljesen utolsó, tizedik helyre zuhant vissza a rangsorban, a pontszerzés is csak elvétve sikerült.

Bottas szívesen venné, ha újra az élmezőnybe keveredne a Williams


Az FW41 alapjaiban elhibázott konstrukció volt, de a mérnökök talán megértették a versenyautó alapvető problémáit és 2019 már jobban sikerül. Teljesen új versenyzőpárossal vágnak neki az évnek, a Formula-2-es bajnok George Russell-lel, valamint a nyolc év után visszatérő Robert Kubicával, ez pedig a fiatalságot és a tapasztalatot vegyíti. Bottas is nagyon várja, hogy első F1-es gárdája újra felemelkedjen.

„Robert jó ideje nem versenyzett, alig várom, hogy lássam, hogyan teljesít George-hoz képest. Az istálló elképesztően nehéz éven van túl, tudom milyen nehéz ilyen helyzetben fenntartani a motivációt és a megfelelő csapatszellemet, amikor ennyire nem megy” – nyilatkozta Valtteri Bottas.

„Talán az új versenyzőfelállás is több pozitívumot hoz. Biztos vagyok abban, hogy mindkét leendő pilóta energiával tele érkezik, érzik, hogy óriási lehetőség előtt állnak. Remélem, ez is segíteni fog a Williamsnek abban, hogy fejlődjenek és újra visszatérjenek oda, ahova valók. És ez nem az, ahol jelenleg állnak” – utalt a rettentően gyenge 2018-as évre a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: