DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Melyik volt a legjobb AFM-címlap idén?

Magyarország motorsportmagazinja idén címoldalán foglakozott az Alfa Romeo F1-es beszállásával, a Williamshez csatlakozó Kubicával, Alonso Le Mans-i győzelmével, és Sauber-overallba öltöztette Kimi Raikkönent: szavazz a kedvencedre közülük.

A legérdekesebb autósportos karakterek és témák kerülnek hónapról hónapra az Autósport és Formula Magazin címoldalára. Egy éve decemberben az Alfa Romeo Formula-1-es visszatérése – a Sauber oldalán – kapta a főszerepet, februárban pedig három pilóta nézett az olvasókra az újságosstandokon: középen Robert Kubica, aki (akkor még csak) tartalékpilóta szerepet kapott a Williamstől, kétoldalán Lance Stroll és Szergej Szirotkin, akik elfoglalták előle az üléseket.

Márciusban indult a szezon, bemutatták a versenygépeket, melyek közül négy – a Ferrari, Mercedes, Red Bull és McLaren – is borítóra került, társaságukban pedig egy rajtrácslány is feltűnt, hiszen ekkor búcsúztunk a versenyek addig megszokott kiegészítőitől. Vettel szezonkezdetével kiérdemelte az áprilisi címlapot, mellette pedig Michelisz Norbert portréja is feltűnt, folytatva a tradíciót, mely szerint a magyar toppilóta évek óta szerepel az AFM egyik tavaszi számának borítóján.



Fernando Alonso uralta a májusi és júliusi számot – utóbbira LMP1-es Toyotájával került ki a Le Mans-i győzelem kapcsán, a bizonytalan jövőjű Kimi Raikkönen társaságában –, a kettő között júniusban Daniel Ricciardo volt a címszereplő: akkor még úgy tűnt, az ausztrál bajnokesélyessé léphet elő, szárnyalása azonban meg is bicsaklott, miután kiélvezhette a rivaldafényt az újságosoknál.

Ifjabb és idősebb Carlos Sainz is az AFM borítóján szerepelt idén augusztusban, szeptemberben pedig Vettel és Hamilton autója került középpontba. Októbertől visszatértünk a portrékhoz: ebben a hónapban Charles Leclerc, novemberben az ötödik vb-címét megszerző Lewis Hamilton nézett vissza ránk – egy-egy magyar tehetséggel, Krepcsik Áronnal és Volentér Balázzsal egyetemben. A címlapok sora végül az Alfa Romeo Sauberrel zárul, amellyel kezdődött: a friss-december januári számban Sauber-overallba öltöztettük Kimi Raikkönent.

Most pedig rajtad a sor:

Melyik volt a legjobb AFM-címlap idén?
2017. december – 2018. január: A legendás márka újra az F1-ben
2018. február: Kubica: Kapott is ülést, meg nem is
2018. március: Indul a szezon
2018. április: Vettel az első győztes
2018. május: Tanácsok Alonsótól
2018. június: Bajnokesélyessé vált Ricciardo?
2018. július: Le Mans 24: Győzött a Toyota és Alonso
2018. augusztus: Sainz: A vér kötelez
2018. szeptember: Hamilton és Vettel: Élesedik a csata
2018. október: Leclerc: A Ferrari új pilótája
2018. november: Hamilton Schumacher nyomában
2018. december – 2019. január: Fejezetek Raikkönen életéből
 
Created with QuizMaker
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: