DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Horner: Ragaszkodtunk Ricciardóhoz

A Red Bull idén semmiképp sem akarta elengedni az új kihívásokra vágyó Daniel Ricciardót, ám meglehetősen könnyen megtalálta az utódot, miután hivatalossá vált az ausztrál döntése.

Az utóbbi évek legőrültebb Formula-1-es átigazolási időszakát Daniel Ricciardo kezdte meg, amikor bejelentette, hogy egy évtizednyi együttműködés után maga mögött hagyja a Red Bull Racinget, és a Renault-nál folytatja karrierjét. A döntés természetesen a Red Bull csapatfőnökét is hidegzuhanyként érte, aki semmiképp sem akarta elengedni a mezőny legjobban előző pilótáját, de amikor belátta, hogy az ausztrál döntése végleges, nem volt nehéz dolga megtalálnia az utódot.

ricciardo-gasly-2018-portre



„Szerintem mi minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy megtartsuk őt” – emlékezett vissza a csapat idei fordulópontjára Christian Horner. „A klasszikus szakítós szöveggel jött, azt mondta, hogy ’nem miattatok, hanem miattam’. Egyszerűen csak egy új kihívásra vágyott, de valószínűleg Max [Verstappen] fejlődése és a Honda érkezése is kérdéseket vetett fel benne.”

„Pierre Gasly-hoz nagyon egyszerű volt fordulni, amikor szembesültünk vele, hogy komoly a döntés. Mindig kell egy B terv.”

Horner ismét kiemelte, hogy a Red Bullon belül nincs favorizált pilóta, Ricciardo idei évét nem ez, hanem sokkal inkább a műszaki problémák nehezítették meg.

„Az az elsőszámú pilóta, aki a pályán előrébb van. Ilyen egyszerű a szabály. Nulla kivételezés van csapaton belül, ezt Daniel is bármikor megerősíti. Max időmérős teljesítménye idén óriási volt, valószínűleg részben ez is közrejátszott Daniel döntésében, aki nehéz szezonon van túl. Egyrészt kezelnie kellett Max fejlődését, másrészt őt vasárnaponként többször érte műszaki hiba. Azt a kuplungproblémát, ami Max autójában a Mexikói Nagydíj pénteki napján jött elő, Daniel a futamon szenvedte el. Szerencse szempontjából tavaly fordított volt a helyzet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: