DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn: Verstappennek fejben kell erősödnie

Max Verstappen remekül szerepelt a 2018-as szezon második felében, de Ross Brawn szerint van még mit tanulnia ahhoz, hogy világbajnok lehessen: elsősorban az érzelmeit kell helyretennie.

A tempóval nincs gond, és ha a Red Bull jó lesz a Hondával, Max Verstappen valóban ott lehet akár a bajnoki címért folytatott harcban is akár már 2019-ben. A holland megmutatta, hogy ha a körülmények a keze alá tudnak játszani, a győzelemért is képes harcolni, és el is tudja érni azt.

2019-ben Pierre Gasly érkezik a csapathoz Daniel Ricciardo helyére, így a holland lesz a „rangidős” a csapatnál, akire Ross Brawn szerint nagyobb teher is kerülhet: „A következő szezon egy új ciklus kezdete lesz, amikor Max Verstappen már a fejlesztésben is kulcsszerepet fog játszani.”

 brawn-verstappenrol-2018_1



„A hollandnak remek szezonja volt – különösen igaz ez az év második felére, amikor nála csak Hamilton szerzett több pontot. Most 21 évesen Max már szinte veteránnak tűnik, ami jele hihetetlen tehetségének. Ezek alapján felérhet a következő évtized legnagyobb pilótái közé” – dicsérte a Liberty Media egyik vezetője Verstappent. 

A Red Bull versenyzője képes elveszítenie a türelmét, és Ross Brawn szerint ez hatalmas hátrány lehet, ha épp a világbajnoki elsőségért harcol valakivel: „Van még hová fejlődnie: az értelmetlen hibákat mindenképp kerülnie kell, és az érzelmeit is vissza kellene fognia, ami Interlagosban is látszott. Eddig még nem harcolt a bajnoki címért, és abban a helyzetben fejben legalább annyira jónak kell lennie, mint a jobb lábának.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: