DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Lauda: Januártól elhajítom a járókeretet

Nyári tüdőátültetését követően Niki Lauda a napokban hazamehetett. Remek ütemben gyógyul, az új szerv kitűnően végzi dolgát, az osztrákok legendája pedig a jövő hónapban további javulást vár.

Ausztria háromszoros világbajnoka a pályán és a pályán kívül is nagy harcos. A hatvankilenc esztendős egykori F1-es pilóta 1976 után 2018-ban is újjászületett. Boldogan számolt be arról, hogy tüdőtranszplantációját követően szinte problémamentes gyógyuló szakasz közepén jár, új tüdeje tökéletesen funkcionál, a hosszú fekvést követően viszont izmait meg kell erősítenie. Ezt már saját otthonában teheti meg.

„Folyamatosan javulok, a legjobb úton haladok. Már segítség nélkül tudok menni (egyelőre járókerettel), január végére a járókeretet is eldobhatom. A tüdőm kitűnő, ismét olyan remekül végzi a dolgát, mint egy svájci óra! Ugyanakkor öt hónapon át szinte csak feküdtem. A fő problémám jelenleg a lábizmaimmal adódik” – magyarázta Niki Lauda a Kurier című lapnak.

Lauda állapota napról napra javul, tüdejével szerencsére semmi probléma


„A tüdőm abszolút kifogástalan, már csak meg kell erősödnöm. Öt hónapig nyomtam az ágyat, az izmaim nincsenek éppen a csúcson. Nehéz időszakon vagyunk túl. A kórházban minden nap csak a lélegeztetőgép csöveit számolgattam a szobámban. Az egészet egy tüdőfertőzés okozta, bárkivel megtörténhet.”

Vajon március 17-én, az új szezon kezdetén újra ott lehet Melbourne-ben? „Természetesen most elsősorban a saját dolgommal kell törődnöm, nyilvánvaló, hogy leginkább az az elsődleges számomra, hogy újra egészséges legyek. De az orvosok biztatnak, hogy addigra ismét teljesen készen fogok állni” – tekintett előre Lauda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: