DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone: Vettel az áldozat, nem a bűnbak a Ferrarinál!

Sokan találgatnak, vajon mi okozhatta a jó kezdés után Sebastian Vettel látványos visszaesését. Sokan a négyszeres világbajnok német nyakába varrják a bukást, Ecclestone nincs köztük.

Ahogy 2017-ben, úgy idén, a 2018-as szezonban is Sebastian Vettel kezdett jobban, sokáig vezetett is (akkor még) szintén négyszeres világbajnok riválisa, Lewis Hamilton előtt. A némt végül, ahogy 2017-ben, úgy idén is elbukott, gyakorlatilag épp csak a vörös szőnyeget nem terítette le Hamiltonnak, köszönhetően többek között számos, ráadásul látványos saját hibájának is.

A legtöbb szurkoló, de rengeteg szakértő a német nyakába varrja a bukást, a Formula-1 korábbi mindenható ura, a kereskedelmi jogok Liberty előtti birtokosa, Bernie Ecclestone szerint Vettel csak kárvallottja és nem előidézője volt a csapat helyzetének, amelybe szerinte a vártnál sokkal inkább belejátszott az elnök Sergio Marchionne halála - amit egyébként már Nico Rosberg is felvetett.

bernie-ecclestone



„Az egyértelmű, hogy Lewis egészen elképesztő teljesítményt nyújtott” - szögezte le Ecclestone kezdésként az Autobildnek. „Viszont számíthatott a csapatától is 100 százalékos támogatásra. Sebastian ezt nem mondhatta el magáról, ugyanis a csapatnak nagyon nem tett jót Sergio Marchionne halála, ráadásul sok nagyon furcsa stratégiai hibát is elkövettek. Egy istállónak ennél sokkal inkább támogatnia kell a vb-címre hajtó versenyzőjét. Inkább látom őt áldozatnak, mint hibásnak a kialakult helyzetben.”

Konkrétan kifejtette, mire gondol. „Sokkal inkább első számú versenyzőnek kellett volna őt tekinteni. Jean Todt annak idején például minden erővel tolta Michael Schumacher szekerét. Ha valaki nem érzi a maximális támogatást, előbb-utóbb egyre nagyobb eséllyel fog hibázni. Minden ilyen dolog fejben dől el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: