DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Russell éppen olyan csapattársat akart, mint Kubica

George Russell rendkívül izgatottan várja a jövő évi közös munkát Robert Kubicával. A Williamsnél újonc brit szerint lengyel csapattársa tehetsége és technikai tudása megkérdőjelezhetetlen.

A grove-i istálló pokoli nehéz időszakot él át, évek óta folyamatosan csúszik lefelé a ranglistán, idén pedig sajnos minden rossz döntés kicsúcsosodott és sereghajtóként zárták a 2018-as esztendőt. Eleve a legtapasztalatlanabb duóval (Szergej Szirotkin és Lance Stroll) vágtak neki a szezonnak, de az FW41 is teljes tervezői csődnek bizonyult. Az istálló mindössze hét pontocskát szerzett.

2019-ben teljesen új párossal igyekszik feljebb kerülni a gárda, a tehetséges brit újonc, George Russell a Formula-2 bajnokaként érkezik, míg az egyszeres futamgyőztes lengyel nyolc év kihagyás után tér vissza a mezőnybe, bár egy évet teszt- és fejlesztőpilótaként már dolgozott az istállónál, így számára nem lesz új a környezet.

Russell alig várja, hogy együtt dolgozzon Kubicával, akit nagyra tart


Az újonc nagyon boldog, hogy ilyen csapattársa lesz. „Izgatottan várom a jövő évet, hogy Robert csapattársa lehetek. Egyértelműen kétség sem férhet ahhoz, hogy született tehetség. Elképesztően motivált, óriási tudással rendelkezik az autóról technikai értelemben is. Nem titok, hogy 2018-ban rettentő nehéz évet zárt a Williams” – nyilatkozta George Russell.

„Úgy gondolom, remek kombinációt alkotunk, Robert rutinja, vegyítve az én, Mercedesnél szerzett tapasztalatommal sokat hoz majd a konyhára a gárdának. Robert egyébként pályán kívül is fantasztikus fickó. Hihetetlen tudással rendelkezik mérnöki szempontból, sebessége és tehetsége pedig megkérdőjelezhetetlen. Mindig is ilyen csapattársra vágytam, mint Robert Kubica, aki ellen igazán megmutathatom, mire is vagyok képes.”

A brit tehetség hozzátette, a következő szezonban, elsősorban vissza akarják juttatni a Williamst a középmezőnybe, lehetőleg az elejére, hogy folyamatosan pontszerző helyekért csatázhassanak. Bőven van hova javulni a csapatnak az egészen borzalmasra sikeredett 2018-as évet követően. Vannak biztató jelek, miszerint a Williams jövőre újra jóval erősebb lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: