DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: A Verstappennel szembeni hátrány nem valós

Daniel Ricciardo úgy véli, a kvalifikációs eredmények, valamint a pontverseny nem a valós képet mutatja csapattársához, Max Verstappenhez képest a 2018-as szezonban. Jó kezdés után erős visszaesés.

Rengetegen tartják magukat a mondáshoz, miszerint a számok nem hazudnak. Ez Daniel Ricciardo idei teljesítményére egészen biztosan nem igaz, mivel összesen hatszor volt kénytelen kiállni technikai meghibásodás miatt és veszített súlyos pontokat, miközben Max Verstappent jóval ritkábban érte utol a balszerencse.

Az évad első harmadában úgy tűnt, ez az év végre az ausztrál éve lehet, Kínában és Monacóban is mesteri győzelmet aratott (utóbbi esetben elromlott autóval), miközben fiatal holland csapattársa csak bukdácsolt, többször is látványos vezetői hibát vétett és jelentős ponthátrányba került. Monaco után azonban Verstappen zsinórban tizenegyszer legyőzte társát az időmérő edzéseken, a tabella Abu Dhabi után pedig a holland 79 pontos fölényét mutatta.

„Boldog vagyok azzal, ahogy idén teljesítettem és egyértelműen érzem, hogy az időmérős összehasonlítás, valamint a pontverseny nem a valós képet festi le, torzít. Nem akarom elvenni az elismerést Maxtől, mivel láthatóan évről évre egyre jobb lesz és már élpilóta lett belőle” – fejtette ki véleményét Ricciardo a Motorsport.com szakoldalnak.

Ricciardo autója feltűnően sokszor ment tönkre idén


„Semmi kétség afelől, hogy kivételesen gyors és nincs olyan nap, amikor könnyű lenne őt legyőzni. De legtöbb esetben, amikor jobb időmérőt futott nálam, pontosan értettem, miért történt így. Többször is előfordult, hogy megemeltem a kalapomat és egyszerűen annyit mondtam, hogy átkozottan jó kört ment. De olyan esetekkel is találkozhattunk, amikor kisebb problémáim akadtak, így nem tudtam kihozni a maximumot az autóból.”

Ricciardo annyiszor esett ki csak idén technikai hiba miatt, mint Lewis Hamilton az elmúlt hat évben összeadva. De a kieséseken kívül is adódtak pillanatnyi nehézségek, amelyek visszavetették. Az ausztrál elmondása szerint Mexikóban hiába indult a pole-pozícióból, motorja rakoncátlankodott már a rajtnál is, nem kapta el a kellő fordulatszámot, így az első kanyarig máris megelőzte őt a csapattárs.

„Röviden és tömören szólva, így is elégedett vagyok azzal, amit idén nyújtottam. Ahol nem teljesítettem megfelelően, ott is megértettem, hol hibáztam és tanultam belőle. Sokkal boldogabb vagyok idei produkciómmal, mint amit a statisztikák mutatnak, ezt kell, hogy mondjam” – tette hozzá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: