DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Webber: Bárcsak maradt volna Ricciardo

A csapat egykori versenyzője a Red Bull-Hondától sem vár csodát az első szezonban, mégis úgy gondolja, honfitársa rosszul jár a Renault-val. A franciák hozzáállása nem épp bizakodásra ad okot.

Daniel Ricciardo kiszerethet a Formula-1-ből, ha a 2018-ban tapasztalt megbízhatósági gondok jövőre új csapatánál is folytatódnak – mondta még a szezon befejezte előtt a kilencszeres nagydíjgyőztes Mark Webber Red Bulltól Renault-hoz átnyergelő honfitársáról. A 2016-os WEC-világbajnok továbbra sem látja fényesebben a kilátásokat:

„Azt hiszem, kicsit mindannyian aggódunk. A bennfentesek közül mindenki jobban szerette volna, ha marad, mondom úgy, hogy valamelyest még mindig közel állok a Red Bullhoz” – mondta Webber a Macquarie Sports Radio adásában. „Összeültem egy vacsorára Daniellel, így tudja, mi a véleményem erről a kérdésről: nem változott. Azt szerettem volna, ha a Red Bullnál marad.”



Webber nem számít csodára a Red Bulltól Honda-motorokkal az első évben, de hosszabb távon mindenképp kifizetődőbbnek tartja az új kombinációt: „A pénz és támogatás a Hondával együtt érkezik, mégsem hiszem, hogy hihetetlenül erősek lesznek jövőre. De ha eljön 2020, azt hiszem, nagyon különleges lesz annak, aki a csapattal tart.”

„(Ricciardónak) finoman szólva kihívás lesz, hogy elérje az eredményeket, amelyeket a Red Bull fog szerezni jövőre. A Renault költségvetési limitet, létszámlimitet akar, továbbá fizetéscsökkentést, hogy egyenlő helyzetbe kerüljenek. Azt hiszem, ha valaki egy ilyen állásponton levő csapatba érkezik, az ok az aggodalomra” – beszélt borúlátóan a konstruktőri negyedik Renault helyzetéről. Christian Horner ugyancsak tett egy olyan nyilatkozatot a közelmúltban, hogy a problémák a francia vállalat felsővezetésében keresendők, amely nem veszi elég komolyan az F1-es programot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: