DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Miért választotta jövő évi rajtszámát Kubica?

Robert Kubica nyolc év kihagyást követően tér vissza a Formula-1 világába. Neki is egy állandó rajtszám mellett kellett dönteni, ahogy a többi érkezőnek is. A lengyel hamarosan kezdi a felkészülést.

A teljes Formula-1-es mezőnynek megvan a 2019-es rajtszáma, összesen öt új számmal kell megismerkednünk, mivel Danyiil Kvjat esetében maradt a korábban megszokott 26-os. Utolsóként Alexander Albon, a Toro Rosso újonca határozott, ő az ikonikus 23-ast választotta, amivel már számos sportoló világhírre tett szert.

Robert Kubica a hírek szerint eredetileg a négyest szerette volna, de az végül Lando Norrisé lett, vélhetően a fiatal brit korábban megkötött szerződésének köszönhetően kapta meg. Norris négyesén kívül jövőre még Antonio Giovinazzi kilencvenkilencesét, Alexander Albon huszonhármasát, George Russell hatvanhármasát és Robert Kubica nyolcvannyolcasát kell megszoknunk.

Miért határozott a lengyel a 88-as mellett? „A nyolcvannyolcas lesz a számom. Ennek oka, hogy a kedvenc számom a nyolcas, így egymás mellé tettünk belőle kettőt (Grosjean már évekkel ezelőtt kisajátította a szimpla nyolcast). Azt mondják, a kettő jobb, mint az egy, így született meg a nyolcvannyolcas, alig várom, hogy ezzel versenyezhessek” – ismertette döntését Robert Kubica a Williams sajtóanyagában.

„A téli szünetben először is pihenek egy jót, mert ugyan idén nem versenyeztem, de így is rengeteg feladatnak voltam részese és hosszú szezonon vagyunk túl. Fontos, hogy ilyenkor újra feltöltsük belső akkumulátorainkat. Köztudott az is, hogy nem áll meg a munka a téli szünetben sem, nemsokára kezdjük is a felkészülést a következő évadra.”

Bár negyvenes számmal tesztelt Kubica, jövőre 88-assal láthatjuk


„A rövid pihenés után következik a munka a gyárban, számomra pedig a minél tökéletesebb fizikális és mentális felkészülés a szezonra. Amint véget ér a karácsonyi időszak, valószínűleg elmegyek egy szigetre elkezdeni a felkészülést, többek között kerékpározással. Közben rengeteg időt töltünk majd a gyárban is a szimulátornál, hogy technikailag is felkészüljünk 2019-re.”

„Ebből is látszik, hogy ilyenkor sem tudunk teljesen kikapcsolni, különböző feladatokban vagyunk érintettek. Ugyan ilyenkor nem versenyzünk, de mégis minden erről szól” – tette hozzá Kubica.

A 2019-es mezőny rajtszámai:

Mercedes:
Lewis Hamilton – 44
Valtteri Bottas – 77

Ferrari:
Sebastian Vettel – 5
Charles Leclerc – 16

Red Bull:
Max Verstappen – 33
Pierre Gasly – 10

Renault:
Daniel Ricciardo – 3
Nico Hülkenberg – 27

Haas:
Romain Grosjean – 8
Kevin Magnussen – 20

McLaren:
Carlos Sainz – 55
Lando Norris – 4

Racing Point (?):
Sergio Pérez – 11
Lance Stroll – 18

Alfa Romeo-Sauber:
Kimi Räikkönen – 7
Antonio Giovinazzi – 99

Toro Rosso:
Danyiil Kvjat – 26
Alexander Albon – 23

Williams:
George Russell – 63
Robert Kubica – 88

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: