DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Bakuban úgy sírtam, mint egy kisgyerek

Valtteri Bottas beismerte, hogy a bakui kiesése után úgy sírt, mint egy kisgyerek. Három körrel a vége előtt kapott egy kegyetlen defektet, a szezonban pedig egy győzelmet sem tudott így aratni.

Valtteri Bottas számára pocsékul alakult ez a szezon, miután csapattársa, Lewis Hamilton 11 futamon látta meg elsőként a kockás zászlót, illetve megszerezte ötödik világbajnoki címét is, ő azonban nem tudott futamgyőzelmet szerezni.

Bakuban és Szocsiban is közel állt hozzá, de az élet mindig közbeszólt. Azerbajdzsánban három körrel a verseny vége előtt ő állt az első helyen, de ráment egy törmelékdarabra, és defektet kapott, így kénytelen volt kiállni az élről. A kaotikus futam után Bottasnál eltört a mécses.

Bottas összetört a defekt után


„Úgy gondolom, hogy a valaha volt legjobb versenyeim közé tartozik. Nem vezettem sokáig, de felküzdöttem magam az élre. Az előtt a bizonyos pillanat előtt magabiztos voltam, és azt éreztem, hogy mindent az irányításom alatt tartok” – mondta Bottas a Mercedes oldalának.

„Tudtam, hogy szerencse is kellett hozzá, hogy megnyerjem a versenyt, de aztán ráhajtottam egy kevés törmelékre a célegyenesben, amit egyébként nem láttam és defektet kaptam. Itt véget is ért számomra a futam. Amikor visszatértem a hotelbe, teljesen összetörtem. Térdre rogytam és úgy sírtam, mint egy kisgyerek. Aztán viszont felálltam, és elhatároztam, hogy egy kudarc nem fog engem megtörni.”

Azonban a szezon további részében Bottas már nem tudott megújulni, és saját elmondása szerint is élete legrosszabb évén van túl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: