DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Horner: Keserédes volt ez a szezon

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, keserédes szezonon van túl az energiaitalos istálló, miután a győzelmek mellett rengeteg olyan eset is volt, mikor célba sem tudtak érni.

Max Verstappen és a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo is két versenyt nyert meg 2018-ban, de ezt a négy győzelmet csúnyán beárnyékolja az a tizenegy alkalom, mikor nulláztak, amelyből nyolcszor is Ricciardo húzta a rövidebbet.

Az egész szezon során a Renault hátráltatta a Red Bullt, ezt talán nyugodtan kijelenthetjük, és ezt ők is így látták, ezért is döntöttek úgy, hogy 2019-től a Honda partnerei lesznek, ami tetszetős fejlődésnek indult az idei évben. Horner az Autosportnak adott egy nyilatkozatot a csapat szezonjáról.

Ricciardót számtalan műszaki meghibásodás sújtotta


„Több szempontból is egy keserédes szezon volt ez. A győzelmek extrém édesek voltak. Az, hogy nyerni tudtunk Kínában, Monacóban, a hazai versenyünkön Ausztriában és Mexikóban is, kétségtelenül az év csúcspontjai voltak.”

Ha az autójuk és különösen a motor megbízhatóbb lett volna, akkor nem 236 pontos hátrányban ért volna számukra a 2018-as szezon: „A mélypontot azok az alkalmak jelentették, amikor az autó nem bírta ki a célig. Rengetegszer esett ez meg velünk idén. Szóval ez volt a legalja az évnek, illetve az, hogy a sok kiesés mellett el kellett viselnünk azt is, hogy motorerő-hátrányban vagyunk. Persze vasárnapra mindig feljavultunk, nagyon erős versenyautónk volt, a versenyzők pedig elképesztően jól teljesítettek, már amikor módjukban állt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: