DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Giovinazzi: Hiba volna Leclerc eredményei után vágynom

Antonio Giovinazzi úgy véli, hibát követne el, ha Charles Leclerc idei teljesítményét állítaná maga elé követendő példának. Saját maga legjobbját akarja nyújtani, semmi mást.

Giovinazzi 2019-ben Kimi Raikkönen csapattársaként végre főállású tagja lesz a száguldó cirkusz mezőnyének, miután az elmúlt két évet szimulátorozással, tesztnapokkal és szabadedzésekkel töltötte el, minden olyan csapatnál megfordulva, aminek csak egy kis köze is van a Ferrarihoz.

2017-ben már elindult az első két futamon, Pascal Wehrleint helyettesítve, most pedig Charles Leclerc távozása után megkapta a lehetőséget, hogy F1-es pilótaként bizonyítson. A monacói versenyző tíz versenyen is pontot tudott szerezni az idei szezonban, összesen pedig 39 egységet gyűjtött, amellyel nagyban hozzájárult az Alfa Romeo Sauber felemelkedéséhez. Azonban Giovinazzi szerint hiba lenne Leclerc teljesítményének megismétlésére áhítozni.

„Hogy őszinte legyek, nem sokat beszéltem vele arról, hogy a Ferrarihoz került. Kizárólag magammal szeretnék foglalkozni az előttünk álló szezonban, nem pedig azzal, hogy elérjem azt, amit Charles, vagy akár még annál is többet. Szóval az én célom az, hogy saját magamból a legtöbbet tudjam kihozni” – idézi Giovinazzit a Motorsport Week.

Giovinazzi csak magára figyel


„Nekem a csapattársam is más lesz, mint neki, így nem is lehet összehasonlítani a kettőt, abban reménykedem, hogy az autó már az első versenytől kezdve gyorsabb lesz, mint 2018-ban, és már Melbourne-től tövig nyomhatjuk a gázt. A magam részéről annyit tehetek, hogy végzem a dolgomat, versenyről versenyre javulni fogok, aztán az év végén meglátjuk, ez elég volt-e.”

Az Alfa Romeo Sauber idén a legtöbbet előrelépő csapat lett, mi is megszavaztuk az év második legnagyobb meglepetésének a csapat teljesítményét, és az olasz pilóta sem lát rá különösebb okot, hogy ne folytatódjon ez a tendencia: „Azt hiszem, megmutatták, hogy ők voltak a legjobb csapat, az elsőtől az utolsó versenyig. A nyolcadik hely a konstruktőri bajnokságban elképesztő teljesítmény. Fantasztikus munkát végeztek, Charles és Marcus is kiváló volt, és mindenkinek látom a tüzet a szemében, ha a következő évről beszélünk.”

„Egy szó, mint száz, számomra nagyon jól állnak a dolgok 2019-et illetően, szóval megpróbálunk majd javítani az eredményeken. A célunk az, hogy mi legyünk a legjobbak a top három után, persze ez elég merész kijelentés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: