DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen mégis befolyásolhatta a választást

Nem kevés nyilatkozat jelent már meg arról, vajon Max Verstappen beleszólt-e a Red Bull döntésébe, ki legyen a holland csapattársa. Az ötszörös futamgyőztes most elismerte, volt némi befolyása erre.

Mindenki megdöbbent a Red Bull háza táján és a szakemberek között is, amikor nyáron hivatalosan bejelentették, hogy a várakozásokkal ellentétben Daniel Ricciardo elhagyja az energiaitalos istállót és a Renault gyári gárdájához csatlakozik jövőre (legalább két évre).

Nem sok idő telt el és azonnal jöttek a találgatások, hogy ki pótolhatja a bikáknál a tapasztalt ausztrált, aki a juniorszériákat is beleszámítva több, mint egy évtizede erősítette már a Red Bullt. Rengeteg név felmerült, köztük Fernando Alonsóé is, de ezt a lehetőséget a vezetőség elég egyértelműen rövidre zárta.

Bár eleinte a legvalószínűbbnek az a forgatókönyv tűnt, hogy kölcsönből visszaérkezik Carlos Sainz, ám végül nem ez történt, hanem a Toro Rossónál remekül teljesítő, de még elég rutintalan Pierre Gaslyra esett a választás. A rossz nyelvek szerint a spanyol és a holland között a korábban fennálló, nem éppen rózsás viszony miatt maga Verstappen és édesapja fúrta meg Sainz érkezését. Később ezt mindkét fél igyekezett cáfolni.

Vajon mit mondott pontosan a csapatvezetésnek Max Verstappen?


Sainz a McLarennél talált állást jövőre, de a holland egyébként is azt mondogatta, hogy ez a Red Bull döntése, neki erre nincs kihatása. Most azonban egy interjú során kvázi elismerte, hogy valójában mégiscsak volt befolyása a vezetőség döntésére, még ha nem is közvetlenül.

„Végső soron nem azon múlik, hogy én igent, vagy nemet mondok-e valakire. De az igaz, hogy világosan elmondtam nekik (a Red Bull vezetőinek), hogy mi az, ami működne és mi az, ami nem. Nem fogok neveket említeni, de Pierre Gasly érkezésével elégedett vagyok. Nagyon gyors versenyző, de igazából nem félek senkitől. Egyáltalán senkitől” – idézi Verstappen magabiztos szavait a grandpx news.

Meglepte-e a fiatal hollandot Ricciardo Renault-hoz szerződése? „Dietrich Mateschitznek, a Red Bull nagyfőnökének már ígéretet tett, úgyhogy egyáltalán nem értettem. A csapatból senki nem érti ezt az elhatározást. De soha nem beszéltem erről vele, nem az én problémám” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: