DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rengeteg új embert vett fel a Sauber

Nagy csodák az F1-ben nincsenek ezen a téren: több pénz, több ember, jobb eredmény, még több pénz, még több ember, nagyjából így lehet előrelépni. A Sauber is épül.

Szenzációs fejlődésen ment keresztül 2018-ban a Sauber, sereghajtóból stabil középcsapattá vált az istálló Fred Vasseur irányításával, a Q3-ba jutásért tudtak harcolni a pilótáik és 2019-re megszerezték Kimi Raikkönent is - régóta nem látott magasságokban vannak jelenleg, Vasseur szerint pedig ez a csapat méretén is meglátszik.

"Nagyjából 320 emberünk volt, most viszont körülbelül 430 van" - mondta a szakember a svájci Blicknek. "Csak mérnökből több mint ötvenet vettünk fel és 2019-re még mindig van 35 helyünk, amit be szeretnénk tölteni. A pozíciók betöltését pedig az Alfa Romeo neve megkönnyíti, elég jó helyzetben vagyunk" - magyarázta.

00218010_167



Vasseur azt is elárulta, hogy a többiekhez hasonlóan, néhány nappal a barcelonai teszt megkezdése előtt fogják bemutatni majd a 2019-es autójukat - az egész csapat nagyon motivált és izgatott, ebben pedig a teljesen új, Kimi Raikkönen-Antonio Giovinazzi pilótapáros is benne van. "Kimi egy áldás, jól megrtjük egymást, nincsenek hülyeségek, totálisan megértjük egymást. Segíthet nekük és gyakran jön a gyárba, Antonio pedig nagyon sokat tanult a Ferrarinál és idén 75000 kilométert tett meg a szimulátorban."

A csapat célja az, hogy 2019-ben minimum ezt a szintet tartsák az eredményesség terén, de ha lehet, akkor természetesen előre is lépnének, ehhez pedig a Ferrari segítsége és a maranellóiakkal talán még szorosabbra fűzött kapcsolat sokat segíthet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: