DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Ferrari és a Mercedes siettette a változást

Christian Horner szerint nem volt jó ötlet a 2019-es aerodinamikai változtatás, mert így még jobban szétnyílik az olló és még nagyobb előnyben lesznek majd az élcsapatok.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint kicsit elsiették a döntéshozók a 2019-es aerodinamikai szabályokat és úgy véli, hogy nem lesz annyi pozitív hatása a versenyzésre, mint amennyi negatívumot is hoz majd magával. A megújuló első szárnyakkal az volt az F1-es vezetés fő célja, hogy könnyebben követhessék majd egymást az autók.

raiham



"Ez jelentős változás, mert az egyik dolog befolyásolja a másikat és összességében ez elég drága változtatás lesz. Hogy ez hatással lesz-e arra, hogy könnyebben kövessék egymást az autók? Talán egy kicsit, de nem kézzelfoghatóan" - idézi Hornert a crash.net. "Szükségszerűen valaki jól jár ezzel és valaki rosszul, de ha valami változik, akkor még nagyobbak lesznek a különbségek. A szoros mezőnyt a legkönnyebben a stabilitással lehet elérni, olyankor közelednek egymáshoz a csapatok."

Horner azt is elmondta, hogy az egész szabályváltozást igazából a Mercedes és a Ferrari verte keresztül az FIA-n és a stratégiai csoporton, miattuk történt meg a váltás. "Szerintem minden csapat rá fog jönni arra, hogy nem volt jó ötlet ezt siettetni, de várjunk az ítélettel négy-öt futamot" - mondta a Red Bull vezére.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: