DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gasly: Max mellett megmutathatom, mi rejlik bennem

Pierre Gasly izgatottan várja a jövő évi kihívást, és örül neki, hogy egy olyan pilóta ellen mutathatja meg tehetségét, mint Max Verstappen. Jól elvannak a hollanddal, kivéve, mikor FIFA-znak.

Miután Daniel Ricciardo a Renault kedvéért távozik a Red Bulltól, új időszámítás kezdődik az energiaitalosoknál, Max Verstappennel és Pierre Gaslyval. Azonban nem kizárólag a pilótafelállás hoz új korszakot a Red Bullnál, hanem a Honda érkezése is.

A francia pilóta a Toro Rossónál mutatkozott be, még a 2017-es szezonban, azóta pedig sikerült meggyőznie a vezetőséget, hogy lehetőséget kapjon a nagycsapatnál. Úgy gondolja, Max Verstappen mellett jó esélye lesz arra, hogy kivívja a riválisok elismerését és megmutathassa, mekkora potenciál is rejlik benne.

Nem lesz gond a Red Bullnál?


„Jól kijövök Max-szal – leszámítva, mikor legyőz engem FIFA-ban. De egyébként nincs gond kettőnk között. Jó barátok vagyunk, nagyon tiszteljük a másikat mindketten, régóta ismerjük már egymást, szóval minden a legnagyobb rendben” – idézi Gaslyt a Crash.

„Ez a lehetőség nem azt jelenti, hogy nincs mit veszítenem, hanem azt, hogy van egy fantasztikus lehetőségem, hogy nagy dolgokat vigyek véghez. Tudom, mire vagyok képes, van már tapasztalatom is, és tudom, hogy egyre jobbá és jobbá fogok válni” – mondta a francia, aki szabadon versenyezhet majd Verstappen ellen.

„Ez lesz az első szezonom a csapatnál, szóval lesz mit megtanulnom, de ezt én úgy fogom fel, mint egy nagy lehetőséget. Max alighanem a legnagyobb tehetséggel megáldott versenyzők egyike jelenleg, szóval jó, hogy egy ilyen versenyző mellett mutathatom meg, mi is rejlik bennem. Izgatottan várom a következő évet. Remélhetőleg jó autónk lesz, és az elejében vívhatjuk majd a harcokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: