DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: A sok sz*rság nélkül az F1 jobb lenne

A sportág negatív megítélését a sajtóban terjedő számos valótlan sztori generálja: a Sauber pilótája úgy véli, sokkal jobb színben tűnne fel a világbajnokság, ha a média igazat írna.

Köztudott, hogy Kimi Raikkönent a Formula-1-ben egyedül a vezetés foglalkoztatja, és jellemétől teljesen idegen a körítés: a média- és szponzori kötelezettségek. Magával az F1-es sajtóval sincsen kibékülve, és úgy gondolja, az újságírók gerjesztik a sportág negatív megítélését, amelyet aztán a rajongók is magukévá tesznek.

„Mindig panaszkodnak az emberek, hogy az F1 nem izgalmas, az F1 nem ilyen, vagy azt kérdezik, miért nincs meg a kellő érdeklődés” – mondta a finn az Autosport lapnak, amely éves 50-es ranglistáján 25. helyre tette a világ versenyzői között. „Az igazat megvallva, én tudom, mennyi sz*rság van a médiában, sztorik, pletykák, miegymás. Ha ezekből nem lenne ennyi, akkor, úgy gondolom, az F1 sokkal jobb lehetne.”



„Ezek az emberek annyi sületlenséget igyekeznek kreálni, hogy az már árt az F1-nek. Ha kevesebb marhaságról beszélnének és több tényleges dologról, ami valójában igaz, az sok tekintetben használna az F1-nek” – magyarázta elméletét Raikkönen.

Az Alfa Romeo Sauberrel leszerződött 39 éves pilóta nemcsak a médiától határolódik el, de az eredmények sem izgatják. Erről tanúskodik arra a kérdésre adott válasz, hogy mit jelentett számára az USA Nagydíjon szerzett győzelem, a Ferrarinál töltött öt év egyetlen elsősége:

„Nem volt nagy ügy, inkább másoknak volt az. Ha megszerzem, megszerzem, ha nem, akkor nem, az életemen kicsit sem változtatott. A különbség abban rejlik, hogyan néznek rám mások. Bebizonyította, hogy egyesek tévedtek” – utalt arra, hogy kritikusainak adott fricskát az austini sikerrel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: