DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn: Még nem tettünk le Londonról

Ross Brawn elárulta, hogy továbbra sem mondtak le arról, hogy Londonban F1-es versenyt rendezhessenek. A belvárosban túl nagy fennakadást okoznának, ezért Nagy-Londonba vinnék a futamot.

Ross Brawn azt mondja, a vezetők már lemondtak azon tervükről, hogy London belvárosában rendezzenek egy versenyt, azonban London külső részeiben látnak esélyt arra, hogy megrendezzék a régóta tervbe vett eseményt.

„Azt gondolom, hogy az F1 egy egész hetes fennakadást okozna London központjában, ami elfogadhatatlan. Talán attól nem kell félnie a londoni lakosoknak, hogy átvesszük az irányítást London felett egy teljes hétre” – idézi Brawnt a London Evening Standard.

Tavaly már jártak Londonban


„Vannak azonban olyan külterületek, amiket feltérképezünk, hogy ne bénítsuk meg a belvárost, így elvinnénk a rendezvényt Nagy-Londonba” – folytatta Ross Brawn, hogy abban a közigazgatási egységben tartanák a versenyt, amelyhez maga Anglia fővárosa is tartozik.

„London egy ikonikus város, elég masszív történettel rendelkezik a sportunk terén, és elég nagy a lelkesedés is a részükről.” Bár Londonban is rendeznének F1-es versenyt, Brawn azt mondja, mellette szeretnék megtartani Silverstone-t is, amelynek jövőre lejár a szerződése, így nem a neves pálya helyére érkezne London. „Azt szeretnénk, ha London Silverstone mellé érkezne, és nem helyette. Meg kell találnunk a megoldást erre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: