DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Visszahívhatja Alonsót a McLaren

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője elmondta, hogy bár Fernando Alonso már nem lesz a csapat versenyzője, tesztelésre még befoghatják őt Wokingban. Ennek a csapat újonca, Lando Norris is örülne.

Fernando Alonso, bár bejelentette, hogy a szezon végén távozik az F1-ből, de azért becsületből még teljesítette a bejelentéstől hátralévő versenyeket, sőt, más területen is nagyon fontos volt a munkája. Nem is biztos, hogy erről csak múlt időben kell beszélnünk, ugyanis a McLaren ügyvezetője, Zak Brown elmondta, akár különböző tesztfeladatokat is rábízhatnak majd a 2019-es autó fejlesztése során, és az ajtó soha nem lesz zárva előtte.

A McLaren újoncidényére készülő versenyzője, Lando Norris is örülne ennek, és ha kell, örömmel lemond némi autóban töltött időről Alonso javára. „[Ha ez megvalósul], azt gondolom, nagyon fontos visszajelzéseket ad majd az autóval kapcsolatban” - fogalmazott Norris a Motorsport.com kérdésére válaszolva. „Tökéletesen tisztában van azzal, hogy változtak az autók az évek során, és sokkal jobban tudja nálam, mi jó és mi nem.”

2018AbuDhabiGPSunday_2ST9815



Azt Norris nem tudja, hogy fog ez az esetleges Alonso-szerepvállalás a gyakorlatban megvalósulni. „Nem tudom, hogy fog ez zajlani, lesz-e egyáltalán ekkora szerepe. Még mindig a McLaren tagja, csak rajta múlik. Mindenesetre király lenne. Nyilván szeretnék annyit az autóban tölteni, amennyit csak lehet, de ha olyan döntés születik ennek kárára, ami viszont jó a csapatnak, állok elébe.”

A nem újonc, de új helyre igazoló csapattárs, Carlos Sainz osztotta Norris véleményét. „Ez mindkét fél érdeke lehet, hiszen egyrészt a csapatnak is jó ez, másrészt Fernando is aktív tud maradni. Inkább a vezetőségen múlik ez, mint rajtunk, de részemről nem lenne ezzel semmi probléma.”

Bár a McLaren eleinte úgy nézett ki, fejlődött a Renault-ra váltás után a Honda-korszakhoz képest, még így is rettenetesen elfogytak egy egyébként vállalható szezonkezdés után. Norris ezzel kapcsolatban elmondta, nem mehetnek biztosra, mennyivel lehetnek jobbak 2019-re. „Senki nem tudhatja ezt. Nyilván a csapatnak elég jó ötletei vannak a fejlődésre, megvan mindig, mi az az alkatrész, amin dolgozik, aminél az adatok azt mutatják, van értelme dolgozni. De hiába néz ki valami jól adott esetben a szélcsatornában, az nem biztos, hogy működni fog a pályán. Persze mindenki magabiztos a munkát illetően, de csak az idő fogja megválaszolni, igazunk volt-e.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: