DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ocon: Jobb, ha tartanak Leclerc-től

Egykori nagy riválisa, Esteban Ocon szerint Charles Leclerc 2019-ben máris a világbajnoki cím egyik komoly esélyese. Amennyiben a franciát a Mercedes előléptetné, folytatnák a régi csatározást.

A juniorszériákban nem volt éppen ritka látvány, hogy a francia és a monacói ifjonc egymás ellen küzdenek a legjobb pozíciókért. A Force Indiánál kiválóan versenyző, ám most egy időre a partvonalra került Esteban Ocon biztos abban, hogy a Ferrarival már az elejétől kezdve megmutatja a monacói, mit tud, jobb, ha a többiek felkötik a nadrágot, mert ott lehet a végelszámolásnál is.

Két évvel ezelőtt a GP3-as, tavaly a Formula-2-es bajnoki címét ünnepelte még Charles Leclerc, idén pedig lehetőséget kapott az újjászervezett Alfa Romeo-Saubernél. A megszerzett pontmennyiséggel előzetesen alighanem a fiatal pilóta és a svájci istálló is elégedett lett volna, pedig még sokkal több is lehetett volna némileg kevesebb balszerencsével. Az időmérő edzéseken különösen remekelt.

A Ferrarit Leclerc újra sikerre vezetheti


Ocon számára semmi meglepetést nem okozna, ha az újdonsült Ferrari-pilóta rögtön az első évben ott lenne. „Úgy vélem, Charles már a következő szezonban biztosan a világbajnoki címért harcol majd. Nagyon jól ismerem őt, 2005-ben versenyeztünk először egymás ellen hét-nyolc éves korunkban” – emlékezett vissza a Mercedes tesztpilótája.

„Első és második helyen haladtunk, belső ívre kerültem és az utolsó kör utolsó kanyarjában összeütköztünk. Ő nem ért célba, én pedig valahogy hatodik-hetediknek célba kecmeregtem. Karrierünk során ez volt az első eset, hogy nagyot csatáztunk és össze is találkoztunk.”

„Tudom, hogy óriási tehetség az első naptól kezdve, a mezőny egyik leggyorsabb versenyzője. Egész biztos, hogy ezt meg is fogja mutatni már jövőre. Pierre Gasly? Úgy vélem, gyakran látjuk majd, ahogy Pierre és Charles győzelmekért és dobogós helyekért csatázik majd. A Formula-1 egész mentalitása megváltozik hamarosan, azt látjuk, hogy az igazán fiatal pilóták is képesek kiváló munkát végezni. Ez pedig segítség lesz a többi fiatalnak, hogy bekerülhessenek” – tekintett előre Esteban Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: