DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ricciardo azt hitte, rosszabb lesz Verstappennel

Az ausztrál F1-es pilóta azt hitte, nehezebben fog kijönni a csodagyerekként Red Bullhoz érkező Max Verstappennel, ennek ellenére remek csatát vívtak a pályán, azon kívül pedig barátokká váltak.

Daniel Ricciardo és Max Verstappen csaknem négy teljes szezont teljesített egymás mellett: ez idő alatt nem csak jobb teljesítményre sarkallták a másikat, de néhányszor a pályán is összecsaptak, mint például 2016-ban a Malajziai Nagydíj első helyéért, vagy idén Azerbajdzsánban, ahol ütközés lett a küzdelem vége.



A frusztráló szezont maga mögött hagyó ausztrál jövőre a Renault-nál fog versenyezni, de úgy véli, barátsága Verstappennel erősebb lesz, mint korábban, ezentúl ugyanis nem közvetlen ellenfélként kell szembe szállniuk egymással. „Hacsak nem ugyanazért az aszfaltdarabért küzdünk majd” – viccelődött Ricciardo a Red Bull évértékelőjében, majd hozzátette: „Ez mindig fel tudja kavarni az állóvizet!”

„Azt kell, mondjam, hogy a kapcsolatom Maxszel sokkal jobban alakult, mint arra korábban számítottam. Leginkább a személyiségünk és a magunkba vetett hit miatt: ő azt hiszi, hogy a legjobb a világon, és én is ezt gondolom magamról. Ez nyilvánvalóan feszültségeket szül, de úgy vélem, hogy az esetek 99%-ában ezt sikerült a saját kis világunkban tartanunk. Remek csatát vívtunk, nagyon élveztem.”

Az elmúlt négy szezon során Verstappen öt, míg Ricciardo négy győzelmet aratott, de a holland csak idén tudta legyőzni őt a bajnokságban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: