DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Orvosi segítséget is bevet a Mercedes a további sikerekhez

Mivel a Mercedes és Lewis Hamilton folyamatosan a csúcson vannak, egyre nehezebb ott is maradni. A Mercedes ennek érdekében pszichológusokat és más, egészségügyi szakembereket is alkalmaz.

A Mercedes 2018-ban már ötödször tudott duplázni a Formula-1-ben, miután a szezon második felében nem tudta senki felvenni sem a csapattal, sem Lewis Hamiltonnal a versenyt, így pedig minden ellenfelüket lelépték. Toto Wolff csapatfőnök szerint a motivációval semmi probléma nincs házon belül, ahhoz viszont, hogy továbbra is ott tudjanak maradni az élen az egyre inkább a nyakukra hágó ellenfelekkel szemben, egészségügyi szakemberek segítségét kell igénybe venniük.

„Az, hogy a csapat megelégedett volna az elért sikerekkel, azt gondolom, sosem volt probléma, ugyanis nagyon motivált csapatunk van, és mindig olyan célokat tűzünk ki magunk elé, amiért mindenki lelkesedni tud” - fogalmaz Toto Wolff a Motorsport.com portálon. „Inkább az a probléma, hogy folyamatosan ugyanolyan energiával vethessük bele magunkat a munkába. Egy idő után egy bizonyos energiaszint egészségtelen tud lenni, így ennek a területnek a kezelésébe rengeteg energiát fektetünk.”

M174954



Az ember talán bele sem gondol, mi(ke)n múlik a siker, ehhez pedig külső segítséget sem restek igénybe venni Brackley-ben. „Mint szervezet, folyamatosan vizsgáljuk, milyen a munkakörnyezet, amiben dolgozunk. Figyelünk a táplálkozásra, az alvásra, az orvosi támogatásra, a kiegészítő sportokra, és ha kell, és úgy érezzük, nincsenek jó formában, akkor szabadságot is adunk az embereinknek. Ebben segítenek nekünk többek között pszichológusok, erről még órákig tudnék beszélni.”

A legfontosabb, hogy ne felejtsék el, nem gépeket alkalmaznak. „Egy olyan sportcsapatnál, mint a miénk, amely 21 versenyhelyszínre utazik egy év során, még inkább fontos, hogy szem előtt tartsuk, hogy a fő forrásaink az emberek. Nem is azokra gondolok, akik beszélnek az autóról, még csak nem is a benne ülő versenyzőkre. Arra az 1800 emberre, aki a háttérben dolgozik, és minden egyes nap teljesít azért, hogy jobb legyen az ellenfélnél. Vigyáznunk kell rájuk.”

Érdekes hasonlattal élt Wolff a csapat működésével. „Szeretnénk nem úgy viselkedni, mint egy ötévesekből álló focicsapat, ami folyamatosan fut a labda után, hanem úgy, mint ami irányítja a játékot és nála van a labda. Mindenki, minden egyes emberünk azon dolgozik, hogy a maga legerősebb képességeivel le tudja győzni a Ferrarit, de akár a Williamst, a Red Bullt vagy bármelyik csapatot. Én sem lehetek ebben kivétel. Persze az ember figyeli, hol és hogyan tud javulni, így szabja meg a célokat. Aztán ez a mentalitás mindenhol jelen tud lenni az ember életében, legyen szó akár a magánéletről vagy éppen az üzleti világról.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: