DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: Két kört adunk a McLarennek, ugyanazzal a motorral

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko odaszúrt a McLarennek, mondván, hogy ugyanazzal a motorral két kört adtak nekik egy versenyen. A Hondának össze kell kapnia magát.

A McLaren három évnyi sikertelen próbálkozás után szakított a Hondával és 2018-ra a Renault erőforrásait választotta inkább. Eleinte úgy festett, hogy valóban előrelépés volt számukra a japánok hanyagolása, mivel a szezon elején még „tudtak harcolni”, azonban a híresztelések szerint a fejlesztések egy idő után elmaradtak, hogy a 2019-es autóra koncentrálhasson a csapat.

Mikor megkérdezték Markótól a Motorsport-Magazin munkatársai, hogy a Red Bullt is ugyanazok a problémák hátráltatták-e a Renault részéről, mint a McLarent, Marko eléég nyers választ adott.



„Két kört adunk a McLareneknek egy normális verseny alatt – ugyanazzal a motorral. Szóval mit gondolnak, mi a válaszom? Ha megnézik a spái versenyt, láthatják, hogy teljes leszorítóerővel mentek, így egyértelmű, hogy ők voltak a leggyorsabbak a kanyarokban. De az egyenesekben… Ha mi is ezt az utat választjuk, sosem érjük el a céljainkat. Kompromisszumot kell kötnünk. Nem az egyes részeken mutatott tempó, hanem a köridő számít.”

„Mi bevállaltunk egy kis kockázatot, a Hondának ugyanis össze kell szednie magát, agresszívabb munkamenetre lesz szükség a részükről. De ez nem akadályoz meg minket semmiben. Nem hinném, hogy három erőforrással végig tudnánk majd csinálni a szezont, mint a Mercedes és a Ferrari. Azonban Max és Daniel többször is megmutatták, mit lehet kihozni az autóból. Amikor a 18-19. helyekről rajtoltak el, akkor is néhány körön belül már ott voltak az elejében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: