DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Giovinazzi: Raikkönen a példaképem volt, ma a csapattársam

Antonio Giovinazzi gyermekkori hőse mellett versenyezhet jövőre az Alfa Romeo Saubernél, miután Kimi Raikkönen csapattársaként indul 2019-ben. Nyolc év után ő lesz az első olasz pilóta.

Antonia Giovinazzira nagy hatással volt Kimi Raikkönen 2007-es sikere a Ferrarival, és megadatott számára az a lehetőség, hogy példaképével együtt versenyezzen a Formula-1-ben jövőre.

„Emlékszem, mikor megnyerte a világbajnoki címet a Ferrarival, még kisfiú voltam. Soha nem gondoltam volna, hogy egy garázson fogunk osztozni. A példaképem volt, ma pedig már a csapattársam” – lelkendezett Giovinazzi a GP Fans oldalának.



A Martina Franca-i születésű Giovinazzi lesz egyébként az első olasz pilóta a Formula-1-ben 2011 óta. Akkor Vitantonio Liuzzi és Jarno Trulli pályafutása ért véget a száguldó cirkuszban. A 25 éves versenyző büszke arra, hogy tovább öregbítheti hazája hírnevét a motorsportban.

„Kétségtelenül lesz egy kis érzelmi töltete az első versenyemnek. Egy álmom teljesült azzal, hogy a mezőny tagja lehetek, az érkezésem pedig nagyszerű hír az egész olasz motorsport számára. Néhány évnyi kihagyás után végre lesz valaki, aki képviseli a nemzetünket a rajtrácson, ráadásul mindezt egy olasz autóval, az Alfa Romeóval tehetem meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: