DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Massa-overallokat kapott búcsúajándékként a Williams távozó mérnöke

Az már nagyjából egy hónapos hír, hogy Felipe Massa korábbi versenymérnöke, a Williamsnél legutóbb az autó fejlesztéséért felelős Rob Smedley távozik a csapattól. Az angol a búcsúztatáson még Massa-overallokat is kapott ajándékba.

Az még november elején volt hír, hogy a Williams egyik legtapasztaltabb szakembere, Rob Smedley 2018 végeztével távozik a csapattól és egyúttal az F1-ből is, saját elmondása szerint azért, hogy 45 évesen végre-valahára több időt tölthessen családjával. Azt még nem tudja, a jövő mit tartogat neki, most mindenesetre jóval távolabb kerül a paddock napi életétől.

Smedley búcsúztatására a Williamsnél pénteken került sor, ennek alkalmából az angol szakember, aki legutóbb már az autó fejlesztéséért volt felelős, két, mindenki által aláírt korábbi Felipe Massa-versenyoverallt is kapott ajándékba az istállótól.

 Paddy Lowe, a csapat technikai igazgatója elmondta  Smedley távozásával kapcsolatban, hogy nagy veszteség éri őket, de az élet nem áll, nem is állhat meg.

„Fantasztikus volt együtt dolgozni Robbal” - szögezte le Lowe a Motorsport.comnak. „Nagyszerű és jó humorú srác, öröm volt vele együtt dolgozni az irodában és még inkább a pit wallon, még a teljesítményben előjövő óriási mélységek ellenére is. Most távozik, mert változásokat szeretett volna az életében, ez már azelőtt megvolt benne, hogy én egyáltalán ide kerültem volna. Már akkor szeretett volna kevesebbet utazni és több időt tölteni a családjával. Nem is tudom, mióta van már úton, és mivel nagyon fiatal a családja, ez a döntés teljesen érthető.”

_X4I7179



Békében válnak el a felek, sőt. „A kiváló kapcsolat megmarad, ugyanis egyik fél sem bánt meg az együtt töltött idő során semmit. Ki kell ezeket a dolgokat mondani, mielőtt az emberek elkezdenek sztorikat gyártani.”

Nem elsősorban kívülről akarják megoldani Smedley pótlását. „Ez jelenleg nincs tervben, rengeteg kiváló mérnökünk van jelenleg is a csapatnál. Majd átalakítjuk úgy a csapat szerkezetét, hogy mindenkinek ki tudjuk használni az erősségeit. Úgysincs tökéletes szervezet, hús-vér emberek vagyunk, más-más képességekkel. Rob Smedley-nk már nincs, de van sok más, nagy tudású szakemberünk, csak ki kell tapasztalnunk, ki miben jó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: