DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Újabb névváltás előtt a Racing Point csapata

Az egykor Force Indiaként megismert F1-es alakulatot rövid időn belül ismét átkeresztelnék. A csapatfőnöknek nem tetszik a jelenlegi megnevezés, amit eleve csak ideiglenesnek szántak.

Fél éven belül második átnevezése előtt áll az egykor Force India, jelenleg Racing Point néven futó csapat, amelynek vezetőségéről korábban több alkalommal is vitás ügyek híre kapott szárnyra. A korábbi, indiai tulajdonost, Vijay Mallyát szülőhazája régóta adócsalással vádolja – ő vált meg idén nyáron csapatától, amelynek igazgatósága azóta teljesen kicserélődött. Az új tulajdonosok minél előbb meg kívántak válni minden olyan nyilvános részlettől, amely a gárda indiai múltjához kötődik, ezért a legfőbb arculati elemet, a csapatnevet is lecserélték. Az átkeresztelés azonban nem lett végleges, Otmar Szafnauer ugyanis egy újabb névváltást hozott szóba.

 racingpoint-2018-action-paros



„Force Indiaként érthető okokból már nem fogunk magunkra hivatkozni. Az a régi identitásunk volt, ami ráadásul erősen kötődött a korábbi tulajdonosokhoz. Természetes a váltás, ezt még a korábbi, indiai részvényesek is meg szerették volna lépni. Ennek megvannak a logikus okai. Január végéig van időnk kitalálni, hogy mi lesz az új nevünk” – idézte a csapatvezetőt a racefans.net oldala.

Az újabb átkeresztelésre egy hónapja van a csapatnak. „A Racing Point az a kapóra jött vállalkozás volt, ami felvásárolta a Force India vagyontárgyait, szóval könnyen lehet, hogy ismét változtatunk. Ehhez találnunk kell egy jobb nevet, amit a Formula-1 Bizottságának január közepéig kell jóváhagynia. Remélem, hogy kitalálunk egy újat” – vallotta be Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: