DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo tört-zúzott a szezon során

Az ausztrál elárulta, a 2018-ban felgyülemlett feszültséget főleg rongálással vezette le: a balszerencsét elsősorban privát szobájának ajtaja bánta. Az USA-ban érte el a mélypontot.

Hihetetlen pech, műszaki meghibásodások – összesen nyolc kiesés – és rajtbüntetések jellemezték Daniel Ricciardo idei szezonját, ráadásul a jövője körüli hercehurca, amely a Red Bulltól Renault-hoz való átigazolással végződött, szintén nem járult hozzá lelki békéjéhez, számtalan éjszakát töltött álmatlanul. A stresszt pedig, mint elárulta, rongálással vezette le:

„Melbourne-ben kezdődött, még mielőtt a szezon ténylegesen elindult volna. A szabadedzésen büntetést (háromhelyes rajtbüntetést) kaptam, amiért nem lassítottam rendesen a piros zászlónál. Emiatt a könyököm belevertem a szobám ajtajába” – idézi a planetf1.com Ricciardo visszaemlékezését.



A következő versenyen egy másik testrész következett: „Egy héttel később megpróbáltam az energiát a bahreini versenybe átcsatornázni, amely egy kör után véget ért számomra. Ekkor a térdemmel rúgtam az ajtóba, aztán az örvény beszippantott. Austinban az öklöm volt soron, ez volt a legrosszabb. Austinban, nem tudom, miért, de a mélyponton voltam” – emlékezett vissza az ausztrál, aki két győzelmet szerzett idén, utolsó Red Bull-os szezonját mégis a negatív érzések dominálták.

Az USA Nagydíjon elszenvedett kiesése a futam nyitó szakaszában kísértetiesen emlékeztetett a bahreinire. Még a versenyhétvégén Christian Horner csapatfőnök így jellemezte a történteket: „Pontosan úgy nézett ki az egész, mint amikor Bahreinben estünk ki, ott is lekapcsolt az egész rendszer, ráadásul a kanyar közepén. Annyira frusztráló ez az egész. A feszültséget úgy vezette le, hogy ököllel keresztülütötte az ajtaját, ami valljuk be, teljesen érthető” – mondta a Red Bull első embere.

Egy másik dühkitörésre emlékezhetünk még jól a szezonból: a Japán Nagydíj Q2-es szakaszában, ugyancsak motorhiba miatt nem tudott mért időt futni, frusztrációja pedig egy nagy ordításban tört ki belőle a bokszutcában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: