DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Barátok maradunk Vettellel

Kimi Raikkönen az F1-es mezőnyből kétségkívül ferraris csapattársával, Sebastian Vettellel ápolja a legjobb kapcsolatot, ez pedig várhatóan úgy sem változik meg, hogy jövőre külön csapatba kerülnek.

Az utóbbi években igazi bromance kapcsolatot láthattunk kibontakozni a Ferrari két pilótája, Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel között. A páros hosszú évek óta szoros kapcsolatot ápol egymással - részben ennek is volt köszönhető, hogy a Ferrari ennyi ideig megtartotta a finnt -, ám sokak bánatára útjuk 2018 végén kettéválik. Vettelnek további két évre szól a vörösökkel kötött szerződése, ám Raikkönen jövőre távozik tőlük, hogy a Sauberhez csatlakozzon. Bár ez a távolság megviselhetné a kapcsolatukat, Raikkönen szerint ebben a tekintetben minden marad a régi.

 raikkonen-vettel-portre-2018-2



„Biztos vagyok benne, hogy továbbra is gyakran találkozunk majd. Nem hiszem, hogy a kapcsolatunk a kezdetek óta bármennyit is változott volna, úgyhogy szerintem azt követően sem fog, hogy már nem egy csapatban versenyzünk. Továbbra is barátok maradunk, rendszeresen fogunk találkozni, és időnként talán együtt is utazunk majd” – taglalta a témát 2007 világbajnoka.

A Raikkönen helyére érkező Charles Leclerc-től sokan azt várják, hogy a finntől nagyobb fenyegetést jelent majd Vettelre, de a német pilóta szerint a Ferrarin belüli dinamika változatlan marad. „Szerintem hasonló lesz vele a helyzet, mint amilyen Kimivel volt. Az ember mindig az első akar lenni, és ha ez így történik, az azt jelenti, hogy a csapattársát is legyőzte. Majd meglátjuk.  Amit tudok róla, az alapján egy jó srác, így nem számítok tőle semmi rosszra a pályákon” – kommentálta a német világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: