DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„Hamilton kényszerítette hibákra a Ferrarit és Vettelt”

Amikor Silverstone-ban Sebastian Vettel bevette a várat, az egykori Formula-1-es versenyző úgy érezte, nincs visszaút, idén trónfosztás történik. Lewis Hamilton azonban pszichés győzelmet aratott.

A korábban a száguldó cirkuszban is versenyző (a HRT pilótája volt), Karun Chandhok is arra számított a Brit Nagydíjat követően, hogy a Ferrari fent marad a hullámhegyen, minden eszköz a kezében van ahhoz, hogy idén legyőzzék a Mercedest, Sebastian Vettel pedig szintén lendületben marad és ezúttal Lewis Hamilton előtt végez.

Azóta tudjuk, hogy ez egyáltalán nem így történt. A Német Nagydíj, illetve Monza nagyon komoly fordulópontnak számított, de az egyébként már előre lefutottnak tűnő magyarországi és szingapúri fordulók váratlan besöprésével végképp óriási előnyre tett szert Lewis Hamilton, a Ferrari és Vettel sem találta önmagát. Hasonlóan gondolja egyébként Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is.

Hamilton pszichikai hadviselése kitűnően sikerült a Ferrarik ellen


„Azt gondoltam Silverstone-t követően, hogy a Ferrari végképp elkapta a fonalat. Sebastian hatalmas hibája miatt azonban Hockenheimben a nyolcpontos vezetésből hirtelen tizenhét pontos hátrány lett” – mondta el Karun Chandhok az Autosport podcast adásában.

Ezzel pedig nem ért véget a spirál, az ötszörös világbajnok brit óriási pszichológiai előnybe került, amit aztán már nem is adott ki a kezéből. „Oroszország és Japán a Ferrari számára két igen rossz verseny volt, Austinban pedig Sebastian Vettelnek volt balszerencséje. Monzában azonban Vettel és Raikkönen a leggyorsabb versenyautóval rendelkeztek, az első sorból is rajtolhattak, mégis Hamilton kaparintotta meg a győzelmet.”

„Lewis kényszerítette őket ebbe a pozícióba. Megoldotta, hogy Vettel hibázzon, később pedig azt is, hogy Kimi túl gyorsan hajtson és alaposan tönkretegye abroncsait” – fogalmazott a korábbi F1-es versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: