DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alaposan megváltozhat Monza, ha lesz rá pénz

Monzának 100 millió euróra van szüksége, hogy modernizálják az aszfaltcsíkot, kiszélesítsék a pályát és így aláírhassanak egy új megállapodást a Liberty Mediával az Olasz Nagydíj jövőjéről.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint befektetőket keresnek az Olasz Nagydíj rendezői, mivel korszerűsíteniük kell a pályát, ha továbbra is az F1-es körforgás részesei szeretnének lenni. Az átalakítások egy sikánt és a Lesmót érintenék a leginkább, míg egyes pontokon kiszélesítenék az aszfaltcsíkot.

„Meg fogjuk szerezni a pénzt valahogy” – jelentette ki, az olasz autóklub, az ACI elnöke, Sticchi Damiani. Monza csak egy a sok európai helyszín közül, amely azért küzd, hogy a Liberty media színpadra lépése óta megtarthassa a helyét a versenynaptárban. Többek között elég csak Silverstone-t vagy Hockenheimet említenünk.

Minden évben pazar a hangulat Monzában


A legendás pályán a hírek szerint szeretnék visszaállítani a második Lesmo-kanyar eredeti dőlésszögét, melyet még 1994-ben, Senna halála után alakítottak át. Ezen túlmenően az első két sikán egyikét szeretnék eltűntetni, arról azonban nem szól a fáma, hogy ezt miként oldanák meg az olaszok, valamint mindenütt kibővítenék a pályát 12 méter szélesre, hogy az így végre teljes mértékben megfeleljen az FIA szigorú előírásainak.

Kétségtelen tény, hogy az Olasz Nagydíj kiesése fájó pofon lenne a Formula-1 számára, miután az egyik legrégebbi helyszíne a száguldó cirkusznak, ráadásul mondhatjuk, hogy a Ferrari otthona, ahol a tifosi évről évre egyre jobb hangulatot teremt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: