DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A rivális is bámulatosnak tartja Kubicát

A súlyos ralibalesetet túlélő lengyel pilótát nem kizárólag a Williamsnél dicsérik, hanem még a nagy ellenlábasok is meghajolnak Robert Kubica elképesztő akaratereje előtt, hogy visszatérhetett.

Nagyjából tudhatjuk, mennyire hatalmas munka és kitartás lakozik amögött, hogy a 2011-ben komoly balesetet szenvedő egyszeres futamgyőztes egyáltalán eljutott odáig, hogy egy Formula-1-es istállónál újra versenyzői ülést kaphat. 

A rosszmájú megjegyzések szerint a mögötte álló szponzori háttér elég erős volt ahhoz, hogy Kubicát válasszák, ugyanakkor olyan megbecsülés övezi a nagy mélységből felkapaszkodó pilótát, hogy a vetélytárs még akkor is fog neki szurkolni, ha éppen ellenük csatázik.

A harminchárom esztendős lengyel az idei évet még tartalék- és fejlesztőpilótaként töltötte a grove-i gárdánál, jövőre viszont már a teljes évadra versenyzői ülést kapott. A Haas csapatfőnöke szerint Kubicával nem kizárólag pénz, hanem hatalmas tudás is érkezik az idén sereghajtóként végző istállóhoz.

Még a Haas csapatfőnöke is szurkolni fog Kubicának


„Úgy vélem, egészen fantasztikus, amit tett, hogy nem adta fel és folyamatosan azon dolgozott, hogy visszatérhessen a mezőnybe. Az elszántsága bámulatos, őszintén kívánom neki a legjobbakat” – nyilatkozta Günther Steiner.

„Pontosan tudjuk, mit ért el a balesete előtt. Őszintén megmondom, még ha ellenünk is fog harcolni, akkor is azt kívánom, hogy jó munkát végezzen és a lehető legtöbbet hozza ki magából és az autóból. Ha minden a tervek szerint fog működni, akkor biztos vagyok benne, hogy Robert komoly előnyt jelent majd a Williams számára.”

Hogyan látja ezt Robert Kubica jövő évi csapattársa? „Legfontosabb célom, hogy segítsem a Williamst fejlődési pályára állni, visszajuttatni oda, ahova való. Sem Robert, sem én nem szeretnénk a 19-20. helyen harcolni egymás ellen, elsődleges célkitűzésünk, hogy közösen dolgozzunk és előre lendítsük a csapat szekerét. Amikor pedig már jönnek az eredmények, akkor kezdhetünk el gondolkozni egymáson” – fogalmazott George Russell a Sky Sports adásában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: