DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Norris: Nem akartam Rossit majmolni a 46-ossal

Az F1-es újonc arról beszélt, választott 4-es rajtszáma mögött semmilyen különleges sztori sem áll. Tett egy különös beismerést: két példaképe van csupán, Valentino Rossi és Alexander Albon.

A 2019-es nevezési lista nyilvánosságra hozta, melyik állandó rajtszámot választották a 2018-as mezőny új versenyzői: Robert Kubica a 88-assal, George Russell a 63-assal, Lando Norris pedig a 4-essel fog szerepelni F1-es pályafutása (Kubica esetében második pályafutása) során. Az ifjú brit pilóta fontolóra vette, hogy a 46-os számot használja, melyről minden motorsport-rajongónak a MotoGP-legenda, Valentino Rossi jut eszébe.

„Van egy sztori a 4-es mögött, az, hogy nincsen sztori” – viccelődött az Autosportnak Norris. Más versenyzőkhöz hasonlóan a számot bele lehet illeszteni nevébe, és „#L4ndo” hashtagként felhasználni a közösségi médiában. „A hashtag remek. De igazából ezt a számot még sosem használtam, semmilyen szériában. Voltam 31-es, 11-es, a gokartban 33-as és 46-os, de egyik sem jelentett túl sokat számomra. Ezért azt választottam, amelyik a legjobban nézett ki. Lehetett volna a 46-os, de nem akartam majmolni, ezért választottam valamit magamnak, ami passzol a logóhoz.”



A Rossi-vonalhoz és 46-oshoz kapcsolódik a Norrishoz hasonlóan Formula-2-ből fellépő Alexander Albon, akit a 19 éves McLaren-pilóta szokatlan módon példaképének nevezett, holott csupán három évvel idősebb, mint ő.

„Felnéztem Alexre, amikor fiatal voltam, és kedveltem őt, mert szerette Rossit és használta a 46-ost és az ehhez tartozó színeket. Ezért szurkoltam Alexnek, amikor fiatalabb voltam. Valószínűleg ő az egyetlen példaképen Valentino Rossi mellett, amibe bizarr belegondolni. Menő srác volt, mindig néztem a versenyeit a gokarttól mostanáig. Örülök, hogy Alex is a rajtrácson lesz.”

A 2019-es mezőnyből egyedül Albon választott rajtszáma nem ismert egyelőre: elképzelhető, hogy a thaiföldi pilóta éppen a 46-ra csap le, miután Norris szabadon hagyta. Valentino Rossi ikonikus számát az F1-ben eddig csupán egyszer használták, Will Stevens a 2014-es Abu Dhabi Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: