DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris: Folyamatosan le akarom győzni Sainzot

Jövőre Lando Norris lesz a mezőny legfiatalabb tagja, de a McLaren tehetségét ez sem akadályozza meg abban, hogy ambiciózus terveket szövögessen. Minden versenyen csapattársa elé kerülne.

Alaposan beújított a McLaren, az elmúlt években megszokott Stoffel Vandoorne-Fernando Alonso pároshoz képest jövőre két fiatal, Carlos Sainz és a brit Lando Norris ül a wokingi versenyautók volánjánál. A spanyol még mindig fiatalnak számít, ám négyéves rutinja mindenképpen előnyére válhat, valamint az, hogy már a harmadik különböző istállónál versenyez pályafutása során.

Igencsak erős figyelem veszi körül a még mindig csak a tizenkilencedik életévét betöltő Lando Norrist, hozzá képest a huszonnégy esztendős Sainz szinte matuzsálemnek számít. A citromsárga Renault-t egy másik árnyalatú versenyautóra cserélő spanyolnak nem lesz könnyű dolga, feltörekvő újonc csapattársa ugyanis az ő skalpjára pályázik elsősorban.

„Ideális esetben az a célom, hogy minden egyes versenyen és minden egyes időmérőn legyőzzem Carlost. Bár ebben a pillanatban ez nem tűnik reális elvárásnak magammal szemben, de a lehető legjobban igyekszem felkészülni, majd a legjobb munkát végezni, hogy teljesen készen álljak kihozni magamból a maximumot” – nyilatkozta Lando Norris a Daily Mail című lapnak.

Két új rajtszámot kell megszoknunk jövőre a McLareneken


Egyelőre a két pilóta tapasztalata közötti különbség óriási, Sainz nyolcvanegy nagydíjhétvégén vett már részt, miközben brit riválisa hét ízben vezethetett eddig egy-egy szabadedzésen. „Minden évben, amikor új sorozatban kezdtem versenyezni, olyan csapattársam volt, akinek legalább egy, néha két szezonnyi tapasztalata volt már. Carlos viszont már az ötödik évadát kezdi, ami óriási különbség.”

„Jó néhány olyan pálya van, ahol még nem is jártam soha, Szingapúr, Montreal, Melbourne, valamint nem lesz könnyű megszokni az F1-es autót olyan helyszíneken, mint Monaco. De természetesen nagyon szeretném Carlost legyőzni, ez az elsőszámú célom.”

„George Russell? Nem hinném, hogy ne helyezne rám nyomást. Érdekesebb így, hogy van egy másik versenyző, akihez igazán mérhetem magam. Ha kitűnően szerepel és rendszeresen jobbnak bizonyulna, az nem lenne kellemes dolog számomra. Viszont nagyon jó, hogy ő is a mezőnyt erősíti, ugyanis mindig van egy mércém, akihez saját magamat hasonlíthatom. Sokkal jobb, mintha egyedül lennék újonc a rajtrácson” – tette hozzá Lando Norris, aki leginkább az évek óta a McLarennél versenyző (ám az év végén távozó) Fernando Alonso segítségére vágyik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: