DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Hamiltonnak könnyű dolga van

Max Verstappen bevallotta, hogy az a legnagyobb célkitűzése a jövő évre nézve, hogy megnehezítse Lewis Hamilton és a Mercedes dolgát a világbajnoki cím megszerzésében. A Renault már nem fogja hátráltatni.

A Red Bull holland versenyzője végre befejezheti a panaszkodás a Renault gyengécske és megbízhatatlan erőforrásai miatt, hiszen Hondára vált az osztrák istálló, amellyel szemben Verstappen szerint rendkívül türelmesnek kell lenniük.

„A jövő évi motorunk egy teljesen új fejlesztés. Járt már a próbapadon egy ideje, de most még egy kicsit várnunk kell, mire kipróbálhatjuk. Jók a kilátásaink szerintem, főleg ahhoz képest, ami eddig volt. Egyértelműen sokkal jobb” – idézi Verstappent a Ziggo Sport.



„Ha csak egy kicsivel leszünk jobbak, mint 2018-ban és utána annyira konzisztensek tudunk maradni, mint Lewis, akkor máris sokkal jobb helyzetben leszünk a világbajnokságot illetően.”

Verstappen nem érzi úgy, hogy Hamilton jobb versenyző lenne nála, egyszerűen csak jobb autó van alatta: „Ez nem arról szól, hogy valaki készen áll-e vagy sem. Elég, ha a megfelelő csomag áll a rendelkezésünkre. Lewis már az első szezonjában felkészült versenyző lett volna? Kötve hiszem, csak azért volt annyira jó, mert fantasztikus autója volt. Mostanra pedig már a nyomás is kisebb rajta.”

„Manapság van egy nagyon jó autója, ráadásul a csapattársa sem áll az útjába. Mikor az egész csapat rólad szól, sokkal könnyebb dolgod van. És minél jobb az autód, az még inkább megkönnyíti a dolgodat” – mondta Verstappen, aki egy korábbi interjúban elárulta, hogy neki nem is feltétlenül lesz szüksége a legjobb autóra egy világbajnoki címhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: