DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Stewart: Verstappen megfiatalítja az F1-et

A háromszoros világbajnok szerint több ifjúra lenne szükség a királykategóriában, a legtöbbnek azonban nincs olyan könnyű dolga, mint a Red Bull támogatását élvező hollandnak.

A mindössze 21 éves Max Verstappen már szezonok óta tagja a Formula-1 élmezőnyének, és nem csupán korával, hanem bevállalós versenyzésével is kitűnik a többség közül. A háromszoros világbajnok, Jackie Stewert szerint a holland érkezése egyenesen megfiatalította az F1-et, és még több hasonló, ifjú tehetségre lenne szükség:

„Fiatal versenyzők, friss vér kellenek. És ott is vannak, mikor hirtelen megérkezik egy Verstappen, felborít mindent. Bizonyos tekintetben megfiatalította a Formula-1-et azzal, hogy olyan gyorsan jött és jól teljesített” – mondta az F1 Fan Voice-nak Stewart. Ugyanakkor rámutatott arra, miért volt Verstappen kivételes helyzetben kortársaihoz képest: „A Red Bullnak nagy szerepe volt benne, segített neki kijárni a sport iskoláját. Manapság egy fiatal versenyzőnek nehezebb, mint bármikor, hogy megtalálja a szükséges forrásokat.”



Mi lenne a megoldás? Stewart szerint a gyártókat és szponzorokat kellene bevonni, ami öngerjesztő folyamat lenne: „Több multinacionális vállalat érdeklődhetne. Autót mindenki vezet, függetlenül attól, hogy Fiat vagy Ferrari. Ezt meglátnák a világ nagyvállalatai, és belátnák, használni tudják a motorsportot. A folyamat ragályos lenne, hoznák a fiatal versenyzőket, azzal a reménnyel, hogy a legmagasabb szintre jutnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: