DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Ha én nyerek, mindenki boldog

A Ferraritól távozó Kimi Raikkönen több, mint öt év után aratott idén ismét győzelmet a Formula-1-ben, az a siker - mely alighanem az utolsó - pedig a legkönnyebbek egyike volt a Jégember számára.

A 2013-as Ausztrál Nagydíj óta ez volt az első futam, melyen Raikkönen-diadalnak örülhetett a finn népes rajongótábora, ez idő alatt 112 versenyen vett részt úgy a Jégember, hogy nem ő látta meg elsőként a kockás zászló, most azonban alighanem utoljára ünnepelhetett a dobogó legtetején, hiszen 2019-től az Alfa Romeo Sauber pilótájaként nem nagyon lesz lehetősége egy győzelemre sem.

Kimi Raikkönen két hónappal austini sikere után azt mondja, az a győzelem viszonylag könnyen jött, hiszen már a rajt után megelőzte a pole-ból induló Lewis Hamiltont, és bár a vége szoros lett, a leintésig ki sem adta kezéből az első helyet.



„Nyilvánvalóan fantasztikus hétvége volt. Összességében azt tudom elmondani, hogy egész évben megvolt ehhez a tempónk, de ott, akkor végre minden összeállt. Jól működött az autó a hétvége folyamán, a versenyen pedig jó időben hoztunk jó döntéseket” – mondta az FIA szentpétervári gáláján a finn, aki láthatóan jól érezte magát aznap este.

„A vége kicsit szorosra sikerült, de általában ez a helyzet. Több szempontból is azt tudom mondani, hogy viszonylag könnyű győzelem volt.”

Raikkönen győzelme felemelően pozitív hangulatot keltett az F1-es közösségben, a finn pedig örült neki, hogy végre rácáfolhatott a kétkedőkre. Mikor megkérdezték tőle, hogy meglepődött-e az emberek reakcióján, ekként válaszolt: „Én egy béketeremtő vagyok! Jó dolog, de talán ez az egyetlen eset, mikor mindenki arcán örömöt látok a paddockban. Ez ott nem történik meg túl gyakran. Természetesen én is boldog voltam, magam és a csapat miatt is. Beletelt egy időbe, de jó érzés volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: