DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel Leclerc legyőzésére pályázik

A négyszeres világbajnok új csapattársat kap 2019-re Charles Leclerc személyében. A német reméli, jól kijönnek majd a fiatal pilótával, de mint mindig, ezúttal is a csapattársa megverése lesz a célja.

Sebastian Vettel az utóbbi években kivívta Kimi Raikkönennel szemben, hogy ő legyen az elsőszámú pilóta a Ferrarinál, de ennek ellenére megmaradt a jó viszony kettejük között. 2019-től új csapattársat kap Charles Leclerc személyében, és kérdéses, mennyire lesz könnyű a dolga a fiatal monacói pilóta ellen, aki remekelt a Sauberrel a 2018-as szezonban.

„A harmónia Kimi és közöttem azért létezett, mert nem pazaroltuk az időnket különféle dolgokra.”

„Mindenki más, és meglátjuk, hogyan fogunk tudni Charlesszal együtt dolgozni, de ő egy rendes srác, a Ferrari pedig egy hatalmas esély számára. Az alapszabály viszont továbbra is változatlan: az ember mindig le akarja győzni a csapattársát” – tért ki Vettel arra, mit vár Leclerc és az ő kapcsolatától.

 vettel-leclerc-legyozeserol-2018



„Az világos, hogy Charles a karrierje egy más szakaszában tart, mint én, de mindketten a csúcsra akarjuk visszajuttatni a Ferrarit. Meglátjuk, hogyan működnek a dolgok jövőre, de eddig úgy tudom, hogy nincsen baj vele” – fogalmazta meg a közös célokat a négyszeres világbajnok.

„Az utolsó címem óta nem voltak egyszerű éveim, de jó, hogy visszatértünk abba a pozícióba, ahol ismét a győzelmekért és a bajnoki címért harcolhatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: