DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norrisnak ötlete sincs, jobb lesz-e a McLaren

A McLaren jövőre debütáló újonca biztonságit játszik, és a McLaren utóbbi években mutatott teljesítménye alapján inkább nem fogalmaz meg túl nagy elvárásokat a 2019-es F1-es szezonra.

Nem lesz egyszerű dolga a Formula-1-ben jövőre debütáló 19 éves fiatalnak, Lando Norrisnak. A britek feltörekvő sztárja a szebb napokat is látott McLaren istállójánál mutatkozik be, ráadásul (Carlos Sainz-cal karöltve) a távozó Fernando Alonso által hagyott űrt kellene betöltenie. Ezt, s a csapat évek óta gyengélkedő autóit figyelembe véve Norris nem fogalmazott meg túl nagy elvárásokat, amikor a Racer magazin a csapat jövő évi teljesítményéről kérdezte.

 norris-test-2018-tel



„Senki sem tudja, de biztosan vannak jó ötleteik” – reagált a megkeresésre az F2 idei második helyezettje. „Számos területről rendelkeznek nagyon sok adattal, a helyzet bármikor megváltozhat. A csapaton belül jelentős átrendeződések és változások történtek, és magabiztosak abban, hogy a helyes döntéseket hozták meg.”

A többi istállóhoz hasonlóan a McLaren 2019-es autójának fejlesztései is régóta zajlanak, ebből a csapatnál tesztelő Rudy van Buren, Nyck de Vries és Ollie Turvey mellett természetesen maga Norris is kivette a részét. „A szezon során apróságokat már kipróbáltam, de a jövő évi autóban még nem ültem. Sokat haladtunk, de szerintem a télen sokkal több minden fog történni. Úgy látom, hogy a többiek tőlem többet teszteltek, mivel én az FP1-eken mentem az autóval.”

Ha már tesztelés: Fernando Alonso hiába vonult vissza az F1-től, Norris egyáltalán nem bánná, ha az autó csiszolása érdekében visszatérne hozzájuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: