DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kubica: Jövőre mindenki nulláról indul

Semmi kétsége sincs Robert Kubicának afelől, hogy már az első körtől kezdve tudása legjavát fogja nyújtani jövőre. Ráadásul az új aerodinamikai szabályok miatt mindenki a nulláról indul.

A következő évi, szezonnyitó Ausztrál Nagydíj lesz az első verseny, melyen indulni fog Robert Kubica 2010 után. Életveszélyes sérüléseket szenvedett ugyanis egy ralibalesetben, azonban a lengyel egy pillanatig sem adta fel azon vágyát, hogy végre újra F1-es autóba ülhessen, és most a Williams színeiben meg is fog történni a nagy visszatérés.

Kubica eddig 76 versenyt teljesített a száguldó cirkuszban, akkor azonban még teljesen mások voltak a motor- és az aerodinamikai szabályok, de ő úgy látja, az a tapasztalat is segítségére lehet, hiszen 2019-ben ismét fontos változások lépnek életbe.

Robert Kubica egyáltalán nem aggódik


„Természetesen rengeteg tapasztalatom van már a versenyzés világából, különösen a Formula-1-re igaz ez, mivel már öt szezonon túl vagyok itt. Azt is tudom, mibe kerül, hogy valaki egy toppilóta legyen a Formula-1-ben, és nem félek ettől a kihívástól sem. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg munkát és odaadást igényel ez a dolog, én pedig készen állok erre” – olvashatók Kubica szavai a GP Fans oldalán.

„Technikai és versenyzői oldalról nézve is lesz elég időnk felkészülni a következő szezonra, hiszen ott lesznek a téli tesztek. 2019-ben mindenki a nulláról indul majd, így nem igazán zavar, hogy kihagytam az elmúlt nyolc évet. Már csak előre tekintek, tudom, mire van szükségem és mit kell tennem. Ha végzem a dolgomat, akkor biztos vagyok benne, hogy mindenki boldog lesz.”

„Sok éven keresztül hallgattam, hogy az emberek kételkednek bennem. Minden menedzser, igazgató, sőt őszintén szólva, ha én is csapatfőnök lennél, nekem is lennének fenntartásaim. De éppen emiatt mondom azt, hogy az idei év rendkívül hasznos volt számomra. Emlékszem, mikor tavaly először leültünk beszélgetni Claire Williamsszel, azt mondtam neki, hogy ha egy szemernyi kétely is van benne, akkor nem szabad ezt csinálnunk. Nekem is 100%-ig biztosnak kellett lennem abban, hogy képes leszek erre, ezért is vagyok most itt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: