DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gasly nem fél Verstappentől

A Formula-1 még mindig csupán 21 éves ígérete lesz Pierre Gasly csapattársa a Red Bullnál. A francia nem tűz ki magas célokat, a tanulásról és arról beszél, hogy fő ambíciójához, a vb-címhez kerül közelebb.

Pierre Gasly a Formula-1 egyik legtöbbre tartott fiatal pilótáját, Max Verstappent kapja csapattársként jövőre a Red Bullnál – azt a versenyzőt, aki idén pontok tekintetében 249-170-re legyőzte a csapaton belül addig mindig előrébb végző, szintén nagy tehetségek közé sorolt Daniel Ricciardót. Megretten a rá váró kilátásoktól Gasly?

„Nem félek, rajtam áll, hogy kiérdemeljem a helyem a csapatban. Max nyilván egy erős egyéniség, aki már biztosította pozícióját a csapatban és tapasztaltabb nálam, jobban ismeri a csapatot” – mondta a francia Infosport+-nak a Verstappennél másfél évvel idősebb, de három F1-es szezonnal tapasztalatlanabb Gasly. „Ő az, aki, az pedig rajtam áll, hogy kiérdemeljem a helyem. Nem vagyok Daniel, nem vagyok Max. Más vagyok, megvan a saját személyiségem.”



„Izgatott vagyok, és alig várom, hogy a szezon elkezdődjön. Számomra ez egy nagy lépcsőfok pályafutásomban, és pont az a szint, ahol lenni akarok. Nagyon magas ambícióim vannak a Formula-1-ben, gyerekkorom óta egyedül arról álmodtam, hogy egy nap megnyerem a világbajnokságot. Még csak karrierem elején járok, ezért folytatnom kell a fejlődést, tapasztalatot kell gyűjtenem” – folytatta a pilóta, akiben még frissen él az Abu Dhabi teszt, amelyen csatlakozott új csapatához.

Gasly mindenesetre nem jelöl ki nagy elvárásokat a 2019-es évad előtt: „Csupán második szezonom lesz a Formula-1-ben, és bár sokat tanultam idén, folytatnom kell ezt a folyamatot jövőre is. Nagy kihívás lesz, a csapat négy világbajnoki címet nyert Sebastian Vettellel. Meglátjuk majd, mi lesz lehetséges jövőre. Az viszont biztos, hogy egy lépéssel közelebb kerülök végső célomhoz, az F1-es világbajnokság megnyeréséhez!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: