DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Wolff: Mick egyszer talán hozzánk szerződik

A Mercedes F1-es csapatfőnöke, Toto Wolff jelentős sikereket vár ifjabb Schumachertől, aki apja nyomdokait követve egyszer „talán” a német márkánál is kiköt majd.

Neve és eredményei alapján könnyen lehet, hogy az elkövetkezendő évek legkapósabb pilótája Mick Schumacher lesz. A feltörekvő 19 éves egy nem mindennapi felzárkózással hódította el a Formula-3 idei bajnoki címét, 2019-re pedig már a Formula-2-be igazolt, így egy-két szezon múlva már az F1-es debütálása is könnyen aktuálissá válhat. Az FIA év végi díjátadó gáláján Toto Wolffot arról kérdezték, a Mercedes érdeklődik-e a fiatal sztár iránt, akinek az apja a német márka színeiben zárta F1-es karrierjét.

 micksch-portre-20182



„Idén Mercedes-erőforrással nyerte meg a Formula-3-as bajnokságot, ami nagyszerű, de a márka junior programjának nem a tagja. Szerintem a legfontosabb az, hogy időt adjunk neki. Az apja a valaha volt legsikeresebb autóversenyző, ami hihetetlen hagyaték. Megnyerte az F3-at, most az F2 következik, ami a sok tapasztalt pilóta miatt ismét egy nehéz váltás lesz. Semmi kétségem, egy sikeres Formula-1-es pilóta válhat belőle, egy nap talán hozzánk is csatlakozik” – nyilatkozta Wolff.

A Mercedes pilótanevelő programjának hatékonyságával kapcsolatban az utóbbi időben merültek fel kétségek, amikor egyre világosabbá vált, hogy Esteban Ocon hiába élvezi a márka támogatását, 2019-re kiszorul a Formula-1 mezőnyéből. Maga Wolff is kijelentette, hogy kérdésessé vált a kezdeményezés jövője, ám az Ocont, George Russellt és Pascal Wehrleint felvonultató nevelde úgy tűnik, hogy nem veszíti érvényét.

„Sportautós időszakában Michael Schumacher is a program tagja volt, később pedig a valaha volt legjobb pilóta lett belőle. A mostani fiatalokra nézve abban bízom, hogy sikeresen csatlakoznak az F1-hez, befutnak, majd remélhetőleg egy napon a Mercedes egyenruháját is felöltik. Én személy szerint nagyon élvezem, amikor összegyűlünk és mentorálom őket, és úgy gondolom, hogy a Mercedes számára is kulcsszerepet játszik a program” – tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: