DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hülkenbergnek jövőre fel kell kötnie a nadrágját

Nico Hülkenberg érzi, hogy csapaton belül az eddigi legkeményebb konkurenciát kapja Daniel Ricciardo személyében, így szintet kell lépnie, ha továbbra is frontember akar maradni a Renault-nál.

A német pilóta amióta a Renault gyári istállójához igazolt, egyértelműen a gárda vezérpilótájává vált. Először Jolyon Palmerrel szemben, később pedig Carlos Sainzcal szemben nyújtott meggyőzőbb teljesítményt a franciáknál. Jövőre azonban érkezik a hétszeres futamgyőztes, rutinos ausztrál versenyző.

Daniel Ricciardo személyében először alkalmaz 2016-os visszatérése óta a Renault olyan pilótát, aki már nyert versenyt a Formula-1-ben. Nico Hülkenberg ugyan nem fél az új kihívástól, de ő is érzi, hogy még inkább oda kell tennie magát új csapattársa ellen a jövő évtől.

„Jöjjön, aminek jönnie kell! Mindannyian ugyanazzal főzünk, nem félek senkitől. Valószínűleg nagy kihívás lesz számomra, kénytelen leszek magasabb szinten teljesíteni, mint eddig, meglátjuk, hogyan sikerül” – nyilatkozta Nico Hülkenberg.

A Renault kiváló párossal rendelkezik 2019-re


2018-ban is sikerült mind az időmérő edzések, mind a versenyek tekintetében felülkerekednie fiatal spanyol csapattársán, a Renault pedig már a negyedik erővé vált a szoros középmezőny élére kerülve. Ez volt a célkitűzés, a fókusz pedig továbbra is a versenyautó fejlesztésén van.

„Mindig fontos, hogy a csapattársunkkal szembeni összehasonlításból jobban jöjjünk ki, a külső szemlélők ugyanis leggyakrabban az alapján ítélnek, hogy a velünk egy istállónál versenyző pilótával szemben mire vagyunk képesek. A csapaton belüli szakemberek viszont tudják, hogy nem mindig ez a legfontosabb, ha fejlődni akarunk.”

„Hogy többet vártam-e Sainztól idén? Nem mondanám, hogy többre számítottam, szerintem ő nagyszerű versenyző, rendkívül versenyképes és gyors. Nagy segítség volt a Renault számára a fejlesztés szempontjából is. Remekül tudtunk együtt dolgozni Carlosszal az év során” – dicsérte idei társát a rutinos német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: