DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Red Bull fegyelemre inti Gaslyt

Az energiaitalos istálló főtanácsadója szerint fegyelemre kell nevelni új szerzeményét Pierre Gaslyt. Aki nem teljesít, a cserepadon találja magát, bár a franciánál ez a veszély eddig nem állt fenn.

A bikák főtanácsadója elismeri Pierre Gasly vezetési tudását, egyben viszont féltő figyelmeztetését is kiadta, hogy az újoncnak szüksége lesz arra, hogy komoly fegyelemmel dolgozzon új csapatánál. A cég juniorprogramjának egyik legígéretesebb tehetsége idén be is váltotta a hozzá fűzött reményeket a Toro Rossónál, de Max Verstappen csapattársaként jóval nehezebb dolga lesz.

A Honda érkezésével alaposan megváltozik az osztrák istálló eddigi élete, bár az előjelek biztatóak, egy motorszállítóváltás után sosem lehet biztos az ember semmiben. Gaslyt eleinte biztosan alaposan górcső alá veszik, de ez nem is lehet meglepő. „Ilyen a Formula-1. Ha valaki nem teljesít, máris a cserepadra kerül” – ismertette véleményét Helmut Marko az Autosport hasábjain.

A Toro Rosso után a Red Bull már nagyobb falat lesz, kell a fegyelem


„Gasly remek tempóval jelentkezett már az elejétől, de természetes, hogy fegyelmezettségre is igyekszünk őt nevelni. Más kérdés az istálló folyamatos támogatása, mi biztosan tudjuk, hogy képes lesz elvégezni a rá bízott feladatot” – tette hozzá Marko.

Az ifjú francia úgy véli, eddig tökéletesen kihasználta adódó lehetőségeit. „Jól tudtuk, hogy kettő-három, esetleg négy komoly esélyünk lesz idén. Bahreinben (negyedik), Monacóban (hetedik) és Budapesten (hatodik helyezés) voltak a legjobbak a lehetőségeink és képesek is voltunk élni ezekkel” – reagált Pierre Gasly.

„Bahreinben kiemelkedően jó időmérő edzésre volt szükségem, hogy a versenyen megfelelően, szabadon autózhassak nagy forgalom nélkül. Ezt is tökéletesen oldottuk meg” – tette hozzá Gasly. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a Red Bull új igazolásának különösebb gondja lenne a fegyelemmel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: