DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly: Meg fogom dolgoztatni Verstappent

Jelenleg egyértelműen elsőszámú pilótának tűnik a Red Bullnál Max Verstappen, de jövő évi csapattársa máris finoman hadat üzent neki. Pierre Gasly a holland legnehezebb időszakát jósolja a bikáknál.

Jó ideje ismeri egymást és jó viszonyban is van egymással a két ifjonc. Jövőre egészen új fejezetet kezdenek egymással, ugyanis mindketten a Red Bull Racing színeiben versenyeznek 2019-től. Bár mindketten nagyon fiatalok, a holland pályafutása ötödik, a francia pedig karrierje harmadik szezonját kezdi, igaz, 2017-ben még csak beugróként vett részt néhány futamon.

Gasly már korábban elfogadta, hogy valószínűleg az első évben még nagyon sokat kell tanulnia új csapatánál. Azt láthattuk, hogy a tehetségével nincsen probléma, a Toro Rosso-Hondával idén már többször is remek teljesítményt nyújtott. Bár korábbi csapatfőnöke szerint éppen emiatt előbb-utóbb problémák adódhatnak csapaton belül Verstappen és Gasly között.

Valóban így lesz? „Még mindig csak második teljes szezonomat kezdem a Formula-1-ben, így rengeteg tanulnivalóm maradt, bőven van még hova fejlődnöm. Viszont tudom magamról, hogy gyors vagyok, mindent ki kell hoznom a képességeimből, miközben az összes részterületen fejlesztenem kell magam” – nyilatkozta Pierre Gasly.

Vajon egy év múlva is jóban lesz Verstappen és Gasly?


„Meglátjuk, mire megyek Max ellen. Jelen pillanatban ő az egyik legtehetségesebb pilóta a mezőnyben, mindig is jó dolog, ha egy ilyen versenyképes társ mellett versenyezhet az ember. Igyekezni fogok, hogy eddigi legnehezebb időszakát hozzam el, minél inkább meg akarom nehezíteni a dolgát.”

„Ennek a viaskodásnak köszönhetően igyekszem magam is a lehető legtöbbet fejlődni. Hogy milyen eredménnyel zárul, jövőre meglátjuk. A jövő évi esélyek? A Red Bull a szezon vége felé kitűnő formát mutatott, folyamatosan harcban volt a győzelmekért, Max egyet meg is szerzett Mexikóban, valamint a Brazil Nagydíjon is egyértelműen neki állt a zászló.”

„Egyértelmű, hogy a csomagjuk működik, jövőre meglátjuk, mit sikerül összehoznunk a Hondával. Érdekes évünk lehet, ha pedig győztes autóval rendelkezünk, biztos vagyok abban, hogy ott leszek a legelején. Ez a dolgom, hogy odajuthassak az élre” – tekintett előre a fiatal francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: