DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ericsson: A Formula-1 túl mesterséges

Marcus Ericsson távozott a száguldó cirkuszból és a tengerentúlon próbál szerencsét jövőre. Meglepve fogadta, mennyivel másabb a versenyzés világa odakint. Szerinte az F1 nagyon mesterkélt.

Marcus Ericsson az Abu Dhabi Nagydíjon állt utoljára rajthoz Formula-1-es versenyen, legalábbis egyelőre, ugyanis még nem szeretné bezárni ezt az ajtót a svéd, aki másodállásban az Alfa Romeo Sauber csapatának tesztpilótája lesz. 2019-ben a Schmidt Peterson Motorsports versenyzője lesz az IndyCarban Ericsson, és Sebringben máris túlesett első tesztjén, igaz, egyelőre még csak szemlélte a dolgokat, de az amerikai versenyzés világa ráébresztette arra, miért is szeretett bele az autóversenyzésbe.

„Még soha nem láttam ez előtt az autókat élőben. Nagyon menő volt látni, ahogy a többiek köröznek, ráadásul az autó is menőn néz ki. Rengeteg videót néztem meg a YouTube-on, hogy minél felkészültebb lehessek” – mondta el Ericsson az F1i.com-nak.

Valóban mesterkélt lenne a Formula-1?


A svéd pilóta öt évet töltött el a Formula-1-ben, és ez után meglepte őt, milyen is a tiszta versenyzés világa, hiszen ő az F1 csillogásához volt szokva: „Ez a fajta dolog felébresztette bennem azt, miért is lettem szerelmes a versenyzésbe. Tudják, az F1 mindig is F1 lesz, de nekem egy kicsit mesterségesnek tűnik az egész néhány szempontból. Mindig tökéletes helyekre mentünk, és ez nem versenyzés, azt kell, mondjam. Ez visszahozta belém a versenyzés iránti szenvedélyt” – éltette Ericsson az IndyCart.

Csapatfőnöke megerősítette, hogy Ericsson könnyedén átment a kötelező vizsgálatokon, így egy lépéssel máris közelebb került ahhoz, hogy rajthoz állhasson a márciusi szezonnyitó versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: