DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas nem aggódik 2020-as ülése miatt

Nem a legjobb szezonján van túl Valtteri Bottas 2018-ban. Az első hatosból egyedüliként nem tudott nyerni – bár sokszor nem rajta múlt, de néhányan 2020-ban már nem őt látják a németeknél.

Annak fényében, hogy a Mercedes 2019-re Esteban Ocont választotta tesztpilótának, sokak szerint ez az előkészítése a francia 2020-as ülésének. Így viszont Valtteri Bottasnak kellene távoznia a világbajnok alakulattól, aki 2017-ben és idén sem tudott a világbajnoki címért harcolni Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel.

A fent említett szituációról Bottasnak is kikérték a véleményét, de a finn egyelőre nem törődik a szóbeszéddel: „Nem aggódok emiatt. Az emberek mindig pletykálnak, minden versenyző szeretne feljebb lépni a karrierje során és élni akar a lehetőségeivel. De nem nekem kell ezen agyalnom, mert az csak rossz hatással lenne rám.”

„Nagyon jó kapcsolatom minden egyes csapattaggal, beleértve Totót (Wolff), ezért bármiről nyíltan tudunk beszélni, és nincs rejtegetnivalónk egymás előtt.”

 bottas-a-2020-as-ulesrol



Jacques Villeneuve szerint már 2019 közepén kiteheti csapata a finnt, Bottasnak viszont a következő az álláspontja a dologról: „Ha elérem a saját és a csapat célkitűzéseit, akkor minden rendben van. Ha nem, és ha a Mercedes úgy érzi, hogy nem teljesítek elég jól, akkor azt is el kell fogadni. Ez így megy ebben a sportban, így nem aggódom.”

A Mercedes versenyzője tudja, hogyan tanulhat a szezon közben elkövetett hibáiból: „Mindenre kell figyelnem innentől kezdve, és minden egyes versenyhétvégén van olyan, amit jobban lehet csinálni. Nem mondanám, hogy csak egyetlen dolgon lehet javítani, de ezt a csapattal kell megbeszélnünk.”

„Ezután nekem kell eldönteni, mik lesznek a főbb pontok, mert van néhány dolog, amire már nincs sok időnk, és min kell először javítani. Ez a tervünk a télre. Egy ilyen szezonból csak tanulni lehet, és elfelejteni a rosszat, de ez egy olyan év volt, ami keményebb személlyé és versenyzővé tett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: