DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Magnussen már elfelejtette, mi is az a siker

A Haas dán F1-es pilótája szerint olyan nagy a szakadék az élcsapatok mögött, hogy nekik esélyük sincs olyan dolgokra, amik a legjobbak a versenyzésben és amik neki is nagyon hiányoznak.

Ugyan a szezon korábbi szakaszában Kevin Magnussen arról beszélt, hogy magában létrehozott egy "B csoportos" bajnokságot a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött, így értékeli az elért eredményeket, de a Haas dán pilótája az év végén most hozzátette, hogy ez elég lelombozó tud lenni - mármint az, hogy csak a B csoportos győzelmekért tudnak küzdeni.

"Ez eléggé frusztrál, nem olyan izgalmas a 'best of the rest' első helyéért harcolni. Ez nem olyan dolog, ami igazán feltüzel, elég lelombozó arról beszélni, hogy ki a legjobb a három topcsapat mögött. Majdnem elfelejtettem már, hogy milyen érzés a dobogón állni, pole-pozíciót szerezni, vagy bajnokságot nyerni, mert olyan régen volt erre utoljára esélyem. Ez csalódást keltő, de most így áll a helyzet" - idézi a pályafutása eddigi legjobb F1-es szezonját produkáló versenyzőt az Autosport.

kaymag



Idei teljesítményével viszont kiérdemelt egy újabb kétéves szerződést a Haasnál, így a jelenlegi szabályrendszer végéig mindenképpen a mostani csapatánál versenyezhet. "Nem tudom, hogy ez aggaszt-e, ez van" - mondta arról, hogy 2021-ig biztosan nem igazolhat topcsapathoz. "Legalább jó csapatban vagyok a legjobb három istállót leszámítva és harcolunk azért a best of the restért. Voltam ezelőtt olyan csapatnál, amely a mezőny végén volt és az nem túl élvezetes" - tette hozzá.

"Itt legalább lehet küzdeni a pontokért és ténylegesen csatázhatunk más csapatokkal, ellentétben azzal, amikor egy mezőny végéhez tartozó istállónál vagyunk, mert akkor csak körözünk. Viszont hiányzik az érzés, hogy futamot nyerjek, hogy bajnoki címért harcoljak, hogy bajnok legyek. Borzasztóan hiányzik."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: