DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Van B tervünk, ha bukna a Honda

A Red Bullnál alig várják a Honda-motor érkezését 2019-ben, nagyon meg akartak szabadulni a Renault-tól. Ha a japánok sem teljesítenének a kívánt szinten, mindenki tudja, mit tegyen.

A bikák és a francia gyártó közötti viszony jó ideje rendkívül fagyos volt már, tény, hogy a korábbi sikereket évek óta nem sikerült megközelíteni. Bár idén feltűnően jól sikerült az RB14-es, így is csak négy futamgyőzelem jött össze, mivel az erőforrás jelentősen gyengébbre sikeredett a Ferrari-Mercedes páros egységénél, ráadásul megbízhatatlannak is bizonyult, így nem lehetett esélyük a világbajnoki címért harcolni.

Nyáron úgy határozott az energiaitalos istálló, hogy nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a franciákkal, ehelyett a Toro Rossóhoz hasonlóan az anyacsapat is a Hondával lép szövetségre. Mind a gárda, mind Max Verstappen részéről csak optimista nyilatkozatokat lehetett hallani, hogy a japánok már most jobbak, mint a Renault és jövőre feltétlenül az élmezőnyben csatázhat a két RB15.

Verstappen bízik a Red Bull-Hondában, de van alternatívájuk a bukás esetére


De mi történik, ha az elmúlt évekhez hasonlóan a Honda megakadna a fejlődésben és alulteljesítene? „Mindig van B tervünk, mind a magam, mind a csapat számára. Rettentően szeretem ezt a csapatot, egészen biztos vagyok abban, hogy a valaha volt leggyorsabb autóval jelentkezünk, csak olyan motorra lesz szükségünk, ami képes arra, hogy valóban a csúcsra jussunk” – nyilatkozta Max Verstappen a Gazzetta dello Sport számára.

„A jövő szezonban rengeteg munka vár ránk, hogy a megfelelő alapokat lerakjuk ahhoz, hogy 2020-ban már legnagyobb kitűzött célunkért, a világbajnoki címért lehessünk harcban. A fiatal riválisok? Charles Leclerc szereplése a versenyautótól függ majd. Ha elég jó gépet kap, képes lesz a bajnoki címért is vívni” – tette hozzá a huszonegy éves holland.

Az izgalmasabb versengés miatt a semleges rajongók is szurkolhatnak a Red Bullnak, hogy a Honda valóban remekeljen és ezzel háromesélyessé válna a 2019-es bajnoki viaskodás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: